Glögi-kuohuviini ja pähkinä-sinihomejuusto-sikuriveneet

Nyt on niin simppelit reseptit, että hävettäisi, elleivät ne olisi niin hyviä. Viime jouluna tuli Alkon hitiksi glögiskumppa. Testasimme nyt tehdä sellaista itse ja tuli vielä parempaa. Tietenkin, koska voi käyttää laadukkaita juomia. Sopiva sekoitussuhde löytyi ensiyrittämällä.

Glögiskumpan kanssa nautimme helppoja cocktail-paloja, sikuriveneitä, jotka toimivat täydellisesti niin jouluna kuin uutenavuotena. Ja olivat yllättävä täsmäpari myös glögiskumpan kanssa.

Glögi-kuohuviini
1 osa glögiä
3 osaa kuivaa kuohuviiniä

Kaada glögiä viinilasin pohjalle ja skumppaa päälle.

Pähkinä-sinihomejuusto-sikuriveneet
sikuria
sinihomejuustoa, esim. Roquefort
saksanpähkinöitä
1,5 rkl sokeria
1 rkl hunajaa
balsamicoa

Karamellisoi ensin pähkinät. Sulata varovasti sokeri kattilassa tai paistinpannulla ja lisää sekaan hunaja. Pyöräytä pähkinöitä sokeri-hunajassa. Asettele pähkinät leivipaperille erikseen jäähtymään, etteivät tartu toisiinsa kiinni.
Irrota sikurista lehdet. Asettele pohjalle sinihomejuustoa. Pilko pähkinöitä hiukan ja lisää palasia sikuriveneisiin. Lorauta päälle hiukan balsamicoa. Tarjoile.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!