Joulun herkuista uhkaa jäädä aina jotain tähteeksi. Tässä loistava pastavinkki mädille ja kylmäsavulohelle.
Vuosien varrella suhtautumiseni mätiin on muuttunut radikaalisti. Inhokista suosikiksi. Aina kun syön sitä, tulee mieleen, että sitä pitäisi löytyä aina jääkaapista. Ihan kirjolohenmäti riittää, ei tarvi hienostuneempaa. Itse asiassa, tykkään sen suuremmasta ja poksahtelevasta rakenteesta enemmän kuin siian tai muikun mädistä, joissa on toki omat vahvuutensa. Mäti antaa jokaiseen ruokaan tai vaikka aamiaisleipään säväyksen luksusta.
Tähän pastaan voit käyttää mitä mätiä hyvänsä, vaikka sitä vegaanista merileväkaviaaria. Tai kokeile ihmeessä savustetulla mädillä, jos löydät sellaista. Kylmäsavulohen voit korvata graavikalalla, jos sellaista sattui jäämään yli. Mädin ja kalan määriä ja yrttejä voit säätää oman maun ja tähteiden mukaan.
PS. Tsekkaa myös toinen mätiohje, perunapaistikkaat ja mätiä.
Lämminsavulohelle löydät erinomainen pastareseptin täältä.
Muista myös Sivumaun Facebook, Instagram ja Twitter!
