Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mätipasta - joulun tähteille tai arjen luksukseen

Julkaistu 09.12.2018 17:06

Joulun herkuista uhkaa jäädä aina jotain tähteeksi. Tässä loistava pastavinkki mädille ja kylmäsavulohelle.

Vuosien varrella suhtautumiseni mätiin on muuttunut radikaalisti. Inhokista suosikiksi. Aina kun syön sitä, tulee mieleen, että sitä pitäisi löytyä aina jääkaapista. Ihan kirjolohenmäti riittää, ei tarvi hienostuneempaa. Itse asiassa, tykkään sen suuremmasta ja poksahtelevasta rakenteesta enemmän kuin siian tai muikun mädistä, joissa on toki omat vahvuutensa. Mäti antaa jokaiseen ruokaan tai vaikka aamiaisleipään säväyksen luksusta.

Tähän pastaan voit käyttää mitä mätiä hyvänsä, vaikka sitä vegaanista merileväkaviaaria. Tai kokeile ihmeessä savustetulla mädillä, jos löydät sellaista. Kylmäsavulohen voit korvata graavikalalla, jos sellaista sattui jäämään yli. Mädin ja kalan määriä ja yrttejä voit säätää oman maun ja tähteiden mukaan.

PS. Tsekkaa myös toinen mätiohje, perunapaistikkaat ja mätiä.
Lämminsavulohelle löydät erinomainen pastareseptin täältä.
Muista myös Sivumaun Facebook, Instagram ja Twitter!

Mätipasta
4:lle pääruoaksi tai 6:lle alkuun
400 g fettuccine- tai tagliatellepastaa
1 salottisipuli, hienonnettuna
2 rkl voita
0,5 dl ranskankermaa
1 rkl lehtipersiljaa, hienonnettuna
hitusen silputtua rakuunaa
70 g kylmäsavustettua lohta
100 g lohenmätiä
tilliä, viimeistelyyn

Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen, suureen kattilaan.
Pastan ollessa melkein al dente -kypsää, sulata paistinpannulla voi miedolla lämmöllä. Lisää ranskankerma, persilja ja rakuuna. Valuta pasta, mutta säästä kahvikupillinen keitinvettä. Lisää desi keitinvettä pannulle ja mausta seos suolalla ja pippurilla (muista, että mädistä ja kalasta tulee suolaa). Lisää sekaan pasta ja lohi. Sekoita hyvin. Lisää keitinvettä, jos pasta näyttää kuivalta. Ota pannu pois levyltä ja laita mukaan 3/4 mädistä ja sekoita. Tarjoile ja ripottele pinnalle loput mädistä ja tillisilppua.

Lisää aiheesta:

Saag Paneer - intialainen pinaatti-parsakaalikastike juustolla Moussaka - yllättävän helppo ja pirun herkullinen!Turskaa herkkusienien kera - ehtaa bistrotyyliä helpollaSavulohi-piparjuuri-parsarisottoKantarellilasagne - sesongin helppo herkku(Vähän niin kuin) Stroganoff
mätilohenmätikirjolohenmätimätipastareseptikalaruokasiianmätijouluruokapastapastareseptigraavilohilohipasta

Tuoreimmat aiheesta

mäti
  • 06.12.201815:59
    rösti

    Perunapaistikkaat ja mätiä - vaihtoehto blineille

  • 02.07.201718:18
    resepti

    Ohraletut ja mätikastike