Olen törmännyt tänä vuonna muutaman kerran ravintoloissa riisittömään risottoon. Kasviksiin, jotka on pilkottu riisin kokoisiksi ja valmistettu sitten kuten risotto. Viimeisin kohtaaminen oli - kuinka ollakaan - Sasu Laukkosen isännöimällä illallisella ravintolassa 4 Vuodenaikaa. Pari edellistäkin reseptiä on saanut ideansa sieltä. Laukkonen tarjosi risoton omana ruokalajinaan höysteiden kera, mutta laitoin sen itse yön yli oluessa haudutetun kasslerin pediksi.
Laukkonen teki riisittömän risoton eli "soton" palsternakasta ja juuriselleristä. Itse käytin molempia, mutta myös keltaista porkkanaa ja keltajuurta sekä sipulia. Tämä onnistuu ihan millä tahansa juureksilla.
VINKKI! Juurekset imevät vettä paljon riisiä vähemmän, joten kaada sitä varovasti ja tarkkaile kypsyyttä.
VINKKI 2! Käytä seassa myös mieluisia yrttejä.
Juures"sotto"
800-1200 g juureksia
1 sipuli, hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna

