Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohirillette - suurin herkkuni joulupöydässä

Julkaistu 19.12.2017 18:01

Tässä se on, koko joulupöydän suosikkini. Lohirillette toimii kalapöydässä, paahdetun leivän tai mallasleivän päällä hapankorppuja ja kaikenlaisia crackereita unohtamatta.

Muutama vuosi sitten Alkon Etiketti-lehdestä löydetystä reseptistä tuli joulun suurin herkkuni. Vaimo sen jo taannoin postasi, mutta varmistetaan nyt vielä ilosanoman kulku mahdollisimman monelle. Tätä ovat kehuneet kaikki sitä kokeilleet.

Rillette säilyy jääkaapissa noin kolme päivää.

VINKKI! Tämä on myös loistava ruokalahja vietäväksi söpössä pikku purkissa.

Lohirillette
5 dl valmista tahnaa

500 g ruodotonta lohta
1 rkl merisuolaa
4 pientä salottisipulia tai 1 sipuli hienonnettuna
50+50 g voita
2 rkl ranskankermaa
250 g lämminsavu- tai kylmäsavulohta (itse suosin lämminsavua)
1 sitruunan mehu + kuorta raastettuna
2 rkl oliiviöljyä
2 munankeltuaista
1 rkl tilliä hienonnettuna
ripaus valkopippuria
rosepippuria koristeluun

OHJE: Laita lohi astiaan ja ripottele suola päälle. Anna sen tekeytyä tunnin ajan viileässä.

Leikkaa leivinpaperista kalalle sopiva pala, nosta lohipala leivinpaperin päälle ja sulje nyytiksi. Kypsennä kala paistinpannulla kiehuvassa vedessä kannen alla noin 10 minuutin ajan tai kunnes kala on paksuimmasta kohdasta melkein kypsää. Anna kalan jäähtyä.

Paista sipulit 50 g:ssa voita, kunnes sipuli on pehmeää. Varo kuitenkin ruskistamasta sitä. Anna sipulin jäähtyä.

Sekoita 50 g pehmeää voita ja ranskankerma keskenään tasaiseksi kulhossa. Lisää jäähtynyt sipuli, savulohi, sitruunanmehu ja -kuori, höyrytetty lohi, öljy, keltuaiset ja tilli. Sekoita hyvin ja mausta tahna valkopippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Nostele tahna esim. lasipurkkiin, ripottele päälle rosepippuria ja nosta viileään tunniksi.

Lisää aiheesta:

Lihapullat osa 28: Piripiri-pullatKorealainen kanaburgeri - superhyvä!Moussaka - yllättävän helppo ja pirun herkullinen!Yksi maailman parhaimmista ruoista: Tätä curryherkkua jokaisen tulisi maistaa ainakin kerran elämässään(Vähän niin kuin) StroganoffMachomo ja maissisalsa
lohijoulupöytäjouluruokajoulureseptireseptitahnarillette
kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

lohi
  • 15.11.201909:53
    venäläinen ruoka

    Lohiseljanka

  • 23.05.201821:50
    risotto

    Savulohi-piparjuuri-parsarisotto

  • 01.11.201713:46
    Kala

    Suomalaiset syövät entistä vähemmän kalaa – suosikkieväkästä kuluu reilu kolme kiloa

  • 20.08.201720:48
    kalapihvi

    Kahden kalan pihvit

  • 19.03.201719:19
    kalaruoka

    Sake-marinoitu lohi, paistettu katkarapuriisi ja ananasta