Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiiun lasagnea ylistetään: "Jos pitäisi syödä vain yhtä ruokaa loppuelämä, niin se olisi tämä"

Tiiun kesälasagnesta tuli hitti.
Tiiun kesälasagnesta tuli hitti. Tiiu Piret
Julkaistu 10.08.2025 09:43
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Tiiun vastustamaton lasagne kasataan kerroksittain lautaselle. 

Vaikuttaja Tiiu Piretin eli Tiiu Purasen kesälasagneohjetta kehutaan somessa ja sen ulkopuolella.

MTV Uutisten toimituksessakin useampi henkilö raportoi kokeilleensa Tiiun lasagneohjetta ja ihastuneensa siihen

– Jos pitäisi syödä vain yhtä ruokaa loppuelämä, niin se olisi tämä, suitsutti muun muassa toimittaja Joonas Lepistö.

Mikä siis on Tiiun lasagnen salaisuus?

Lue myös: Haussa hyvä ja kevyt arkiruoka? Testaa tämä hittisalaatti

Suosio yllätti

Tämä lautaselle kasattava lasagne sisältää lasagnelevyjen lisäksi hunajaisia uunitomaatteja, pestoa, burrataa ja paahdettuja pistaastipähkinöitä.

Kesän herkullisin pastaruoka kasataan burratasta, lasagnelevyistä, hunajaisista uunitomaateista, pestosta ja paahdetuista pistaasipähkinöistä. Tiiu kertoo MTV Uutisille yllättyneensä reseptin suosiosta.

– Se vaatii vähän vaivaa, joten olin yllättynyt, että niin moni innostui sitä kokeilemaan. Toisaalta se on sellaine makuelämys, joka jättää ihmisille fiiliksen, että ei vitsit, että mä osaan tehdä hyvää ruokaa.

Haastavin vaihe ruokalajin valmistuksessa lienee lasagnelevyjen keittäminen kattilassa, sillä ne tarttuvat helposti toisiinsa. Tiiu suosittelee erottelemaan levyjä toisistaan kypsennyksen aikana esimerkiksi keittiöpihtien avulla.

– Tuorelasagnelevyistä tulisi varmasti vieläkin parempi lopputulos.

Makujen ilotulitus

Tiiu kuvailee kesälasagnea makujen ilotulitukseksi, jossa on täydellinen tasapaino makeaa ja suolaista. 

Tiiu on jättänyt reseptiin tarkoituksella hieman tilaa myös luovuudelle, jotta kotikokit soveltaisivat ohjetta omille makunystyröilleen

Olen yrittänyt tehdä mahdollisimman tarkat ohjeet, mutta se jättää myös ruoan valmistajalle hieman vastuuta. Haluaisin, että ihmiset oppisivat luottamaan omaan makuaistiinsa – on paljon tärkeämpää oppia, että millaisesta ruoasta itse tykkää.

Vaikka resepti kulkeekin nimellä kesälasagne, sitä voi kokata ympäri vuoden.

– Se on aika täydellinen ruoka vuodenaikaan katsomatta.

Lue myös: Jennifer Aniston -salaatti on viraalihitti – helppo valmistaa!

Tiiun kesälasagne

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä. 

Lasagnelevyjä (2 per ruokailija) 
250 g kirsikkatomaatteja
2–4 rkl hunajaa
0,5-1dl oliiviöljyä 
125 g burrataa (1 per 1–2 ruokailijaa)
pistaasipähkinöitä 
mustapippuria + suolaa myllystä

Valele tomaatit hunajalla ja öljyllä, mausta sormisuolalla ja mustapippurilla – tästä syntyy herkullinen liemi, joten älä säästele! Paahda tomaatit uunissa 200 asteessa, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä (n. 20 min) 

Basilika-lehtipersiljapesto:
1/2 punttia lehtipersiljaa
1/2 punttia basilikaa
n. 1dl oliiviöljyä
1/5 yksikyntinen valkosipuli
40 g pecorinojuustoa
mustapippuria +  suolaa

Nuiji morttelissa tai vedä sauvasekoittiimella sileäksi. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa öljyä. 

Paahda kuoritut pistaasipähkinät pannulla tilkassa hunajaa. 

Keitä lasagnelevyt suolavedessä lähes kypsiksi (al dente).

Kasaa annos: lasagnelevy, burrataa, tomaatteja ja hunajalientä ja pestoa. Toista.  Koristele annos tomaateilla ja pähkinöillä. Mausta mustapippurilla. 

Lue myös: Ruotsalaisesta jauhelihakeitosta tuli ilmiö: Kouluruoka, jota kaikki rakastavat

Katso myös video: Pizzatäytteet muutamalla eurolla! Nerokas ruokakauppakikka

1:31Täytteet pizzaan muutamalla eurolla! Nerokas ruokakauppakikkaNäin säästät pizzatäyteostoksilla.

Lisää aiheesta:

Melissan salaattiohjeesta tuli järjetön hitti: "Niin hyvää"Jesse vinkkaa muutaman ainesosan täydellisen arkipastan – proteiinipitoista ja nopeaa: "Teen tätä vähintään kerran viikossa"”Viikon eväät kertaheitolla” – Hannan nerokas lasagne on hyvää ja superhalpaaTavallinen perheenisä kehitteli maailman parhaan lasagnen – tässä sen salaisuus: "Muutama oleellinen seikka..."Laihduttajan lasagne: Kokeile huikean hyvää herkkua – "tähän tulee himo!""Taivaallisen hyvää!" – joko olet kokeillut koko internetin suosituinta reseptiä?
RuokaSomehititIlmiötPastaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:14
    Leivonta

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

  • 08:44
    Ruokakauppa

    Asiakkaat keksivät kieron keinon hyödyntää punalapputarjouksia – näin kommentoivat Lidl, K- ja S-ryhmä

  • Eilen09:57
    Leivonta

    Torttutaikinaa, lehtitaikinaa vai voitaikinaa? Paras valinta joulutorttuihin

  • pe16:59
    Veneet ja laivat

    Tiesitkö? Laivan buffetista voi saada alennusta tietyssä tapauksessa

  • pe10:15
    Matkailu

    Tämä ruoka houkuttelee suomalaiset risteilylle – nyt laivoille keksittiin uusi valttikortti