Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Glögi x 2

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 02.12.2012 13:01

Alkosta löytyy nykyisin varsin hyvä valikoima glögejä. Niissä alkaa löytyä jo hauskoja kokeiluja. Todella hyviä on mielestäni vain pari ja nekin vaihtelee vuosikertamakujen mukaan. Rajattoman makuvalikoiman löydät kuitenkin omasta keittiöstä. Glögin tekeminen on helppoa ja teet huomattavasti suuremman vaikutuksen vieraisiin tarjoamalla sitä kotitekoisena. Itse tehty glögi on myös hieno tuliainen. Älä osta kaikkein halvinta ja huonointa viiniä, sillä saat myös huonoimman lopputuloksen. Ei kannata myöskään tuhlata hyviä vuosikertoja. Edullinen ja muutenkin omaa makua vastaava viini on paras vaihtoehto.

Tässä pari hyvää vaihtoehtoa pohjaksi. Makuja kannattaa silti viedä eteenpäin vastaamaan omia mieltymyksiä esim. makeuden suhteen.

Glögi 1 plo punaviiniä

2,5 dl portviiniä

1,25 dl akvaviittia

7,5 dl vettä

1 luomuklementiini, siivuina

3 neilikkaa

1 tl kanelia, jauhettuna

1/4 tl kardemummaa

1/2 tl korianterinsiemeniä, jauhettuna

1/2 tl fenkolinsiemeniä, jauhettuna

1/2 tl inkivääriä, jauhettuna

3 rkl sokeria

mantelilastuja

rusinoita

Kaada kattilaan 7,5 dl vettä ja sekoita siihen klementiinisiivut ja mausteet (paitsi sokeri). Kiehauta ja hauduttele miedolla lämmöllä 5 min. Ota kattila liedeltä ja lisää rusinat ja mantelit. Anna makujen tasaantua 15 min. Siivilöi liemi toiseen kattilaan. Kaada sekaan punaviini, portviini ja sokeri. Lämmitä juoma kuumaksi, mutta älä anna kiehahtaa. Lisää akvaviitti. Säädä makeus mieleiseksi sokerilla. Nauti halutessasi mantelilastujen ja rusinoiden kera.

HUOM! Tee tästä alkoholiton versio korvaamalla holilliset juomat mustaherukkamehulla.

Glögi Jamie Oliverin tapaan

2 ploa italialaista punaviiniä

2 klementiinin mehut

1 sitruunan kuoret (keltainen osa)

1 lime kuoret (vihreä osa)

250 g ruokosokeria

6 neilikkaa

1 kanelitanko

3 laakerinlehteä, mieluiten tuoretta

1 vaniljatanko, halkaistuna

2 tähtianista

muskottipähkinää raastettuna

Kaada sokeri kattilaan ja lisää sitruunan ja limen kuoret mukaan. Purista klementiineistä mehut sekaan. Lisää neilikat, kanelitanko, laakerinlehdet ja raasta muskottipähkinää tusina kertaa sekaan. Laita mukaan vaniljatanko ja kaada sen verran punaviiniä, että sokeri peittyy. Lämmitä keskilämmöllä ja anna sokerin sulaa viinin sekaan ja kiehauta. Anna kiehua koko ajan sekoittaen 4-5 min, kunnes seos on paksua siirappia. Laske lämpöä matalalle ja lisää sekaan tähtianikset ja loput viinistä. Lämmitä juoma kuumaksi, mutta älä anna kiehahtaa. Nauti.

Lisää aiheesta:

Limoncellolla maustettu glögiGlögi x 2
glögijoulujuomaresepti
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved