Lampaanpotkat Roquefort-spelttirisoton ja mustikka-vodkakastikkeen kera

MTV Oy, All rights reserved

Tässä juhlava ruoka, jossa makua on vaikka muille jakaa. Resepti on johdettu Sara La FountaininPassion for Food -kirjasta. Saran kokkaustyyli ei yleensä puhuttele minua, mutta tässä nainen onnistuu mainiosti. Kerman lisääminen risottoon teki hiukan pahaa, mutta menköön tämän kerran. Toimisi ilmankin.

Loistava talvipäivän kruunaaja ja mainio ruoka vaikka uuttavuotta juhlistamaan. Voit käyttää toki muutakin sinihomejuustoa kuin Roquefortia.

Vahvanmakuinen ruoka kaipaa kumppaniksi rotevaa viiniä. Omaan suuhun sopi mainiosti Viña Pedrosa Crianza (Alkon tuotesivu)

LAMPAANPOTKAT ROQUEFORT-SPELTTIRISOTON JA MUSTIKKA-VODKAKASTIKKEEN KERA

Lampaanpotkat

neljälle

4 lampaanpotkaa

1 iso sipuli, hienonnettuna

2 porkkanaa, hienonnettuna

1 sellerinvarsi, siivutettuna

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

2 rkl tomaattipyreetä

1 l lihalientä

1 plo punaviiniä

2 rkl sokeria

oliiviöljyä

suolaa

Kuumenna paistinpannu ja lorauta sille hiukan öljyä. Ruskista potkat kauniin ruskeiksi. Ota potkat sivuun. Kuullota pannulla muutama minuutti sipulia, porkkanaa ja selleriä. Lisää valkosipuli ja kuullota sitä minuutin verran. Laita mukaan tomaattipyree ja kypsennä sitä pari minuuttia. Kaada joukkoon punaviini, lihaliemi, sokeri ja suola. Kiehauta ja laita potkat mukaan. Hauduta miedolla lämmöllä 3 h tai kunnes liha on hyvin mureaa ja irtoo kuin itsestään luusta.

Siivilöi keitinliemi ja ota sitä 2 dl talteen kastiketta varten. Keitä loppua lientä kokoon sen verran, että siitä tulee kastikemaista. Kaada kastike potkien joukkoon.

Roquefort-spelttirisotto

neljälle

1 sipuli, hienonnettuna

oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä

3 dl spelttirisotto"riisiä"

lasi valkoviiniä

6-10 dl kanalientä

1 dl kermaa

100 g parmesaania, raastettuna

30 g voita

70 g Roquefort-juustoa tai muuta sinihomejuustoa, murusina

suolaa

mustapippuria

Kuullota sipulia tilkassa öljyä keskilämmöllä. Lisää valkosipuli ja kuullota sitä minuutin verran. Lisää spelttijyvät ja kuullota niitä jonkin aikaa, älä ruskista. Kaada joukkoon valkoviiniä ja anna kiehua pois. Laske lämpöä miedolle. Lisää kauhallinen kuumaa kanalientä ja anna sen haihtua pois. Sekoita koko ajan. Jatka liemen lisäämistä kauhallinen kerrallaan, kunnes speltti on melkein kypsää, al dente. Lisää lopussa kerma, parmesaani ja voi ja sekoita. Mausta mieleiseksi, mutta muista, että sinihomejuusto lisää vielä suolaisuutta. Murustele päälle sinihomejuusto.

Mustikka-vodkakastike

2 dl lampaanpotkan keitinlientä

7 cl vodkaa

2,5 dl mustikoita

1 dl punaviiniä

5 rkl sokeria

suolaa

Lisää kattilaan keitinliemi, vodka ja mustikat. Anna kiehahtaa ja lisää loput ainekset. Keitä kokoon kastikemaiseksi ja mausta mieleiseksi. Kaada lampaanpotkien päälle.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.