Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lampaanpotkat Roquefort-spelttirisoton ja mustikka-vodkakastikkeen kera

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 21.12.2012 10:17

Tässä juhlava ruoka, jossa makua on vaikka muille jakaa. Resepti on johdettu Sara La Fountainin Passion for Food -kirjasta. Saran kokkaustyyli ei yleensä puhuttele minua, mutta tässä nainen onnistuu mainiosti. Kerman lisääminen risottoon teki hiukan pahaa, mutta menköön tämän kerran. Toimisi ilmankin.

Loistava talvipäivän kruunaaja ja mainio ruoka vaikka uuttavuotta juhlistamaan. Voit käyttää toki muutakin sinihomejuustoa kuin Roquefortia.

Vahvanmakuinen ruoka kaipaa kumppaniksi rotevaa viiniä. Omaan suuhun sopi mainiosti Viña Pedrosa Crianza (Alkon tuotesivu)

LAMPAANPOTKAT ROQUEFORT-SPELTTIRISOTON JA MUSTIKKA-VODKAKASTIKKEEN KERA

Lampaanpotkat

neljälle

4 lampaanpotkaa

1 iso sipuli, hienonnettuna

2 porkkanaa, hienonnettuna

1 sellerinvarsi, siivutettuna

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

2 rkl tomaattipyreetä

1 l lihalientä

1 plo punaviiniä

2 rkl sokeria

oliiviöljyä

suolaa

Kuumenna paistinpannu ja lorauta sille hiukan öljyä. Ruskista potkat kauniin ruskeiksi. Ota potkat sivuun. Kuullota pannulla muutama minuutti sipulia, porkkanaa ja selleriä. Lisää valkosipuli ja kuullota sitä minuutin verran. Laita mukaan tomaattipyree ja kypsennä sitä pari minuuttia. Kaada joukkoon punaviini, lihaliemi, sokeri ja suola. Kiehauta ja laita potkat mukaan. Hauduta miedolla lämmöllä 3 h tai kunnes liha on hyvin mureaa ja irtoo kuin itsestään luusta.

Siivilöi keitinliemi ja ota sitä 2 dl talteen kastiketta varten. Keitä loppua lientä kokoon sen verran, että siitä tulee kastikemaista. Kaada kastike potkien joukkoon.

Roquefort-spelttirisotto

neljälle

1 sipuli, hienonnettuna

oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä

3 dl spelttirisotto"riisiä"

lasi valkoviiniä

6-10 dl kanalientä

1 dl kermaa

100 g parmesaania, raastettuna

30 g voita

70 g Roquefort-juustoa tai muuta sinihomejuustoa, murusina

suolaa

mustapippuria

Kuullota sipulia tilkassa öljyä keskilämmöllä. Lisää valkosipuli ja kuullota sitä minuutin verran. Lisää spelttijyvät ja kuullota niitä jonkin aikaa, älä ruskista. Kaada joukkoon valkoviiniä ja anna kiehua pois. Laske lämpöä miedolle. Lisää kauhallinen kuumaa kanalientä ja anna sen haihtua pois. Sekoita koko ajan. Jatka liemen lisäämistä kauhallinen kerrallaan, kunnes speltti on melkein kypsää, al dente. Lisää lopussa kerma, parmesaani ja voi ja sekoita. Mausta mieleiseksi, mutta muista, että sinihomejuusto lisää vielä suolaisuutta. Murustele päälle sinihomejuusto.

Mustikka-vodkakastike

2 dl lampaanpotkan keitinlientä

7 cl vodkaa

2,5 dl mustikoita

1 dl punaviiniä

5 rkl sokeria

suolaa

Lisää kattilaan keitinliemi, vodka ja mustikat. Anna kiehahtaa ja lisää loput ainekset. Keitä kokoon kastikemaiseksi ja mausta mieleiseksi. Kaada lampaanpotkien päälle.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Karitsaa kahdella tapaa, kyljyksenä ja krokettina maa-artisokkapyreen kera15 x karitsa- ja lammasreseptiLihapullat osa 21: Lammaspullat aprikoosilla ja fenkolinsiemenillä9 x lammasreseptiSherryssä haudutettu karitsanpaistiKebab ja itsetehty pitaleipä
lammaslampaanpotkapotkareseptirisottoRoquefortsinihomejuustospelttispelttirisottotalviruoka

Tuoreimmat aiheesta

lammas
MTV Oy, All rights reserved
  • 13.12.201913:32
    resepti

    Karitsaa kahdella tapaa, kyljyksenä ja krokettina maa-artisokkapyreen kera

  • 27.03.201819:36
    karitsa

    15 x karitsa- ja lammasresepti

  • 16.08.201719:52
    lihapullat

    Lihapullat osa 21: Lammaspullat aprikoosilla ja fenkolinsiemenillä

  • 21.03.201620:12
    karitsa

    9 x lammasresepti

  • 15.03.201609:45
    karitsa

    Sherryssä haudutettu karitsanpaisti