Bataattignocchit ja rucolapesto.

MTV Oy, All rights reserved

Olen viime aikoina miettinyt juureksia ja sitä, voisiko niitä tehdä kaikilla tavoilla, joilla perunoita kokataan. Tottakai se onnistuu, mutta olisiko joukossa joku napakymppi? Röstiä, hasselbackaa, frittejä, linnaperunat jne. Aloitin bataatista ja takuuvarmasta hyvästä, gnoccheista.

Bataatti osoittautui tällä tapaa yllättävänkin makeaksi. Raastaisin seuraavalla kerralla vielä päälle parmesaania tai lisäisin sitä pestoon ja ripottelisin annokseen paahdettuja pinjansiemeniä. Gnocchit voi vain keittää, mutta itse pidän, kun pinta sen jälkeen paistetaan rapeaksi. Katso myös klassisempi gnocchi-resepti täältä.

Bataattignocchit rucola-pestolla

3 hlölle väliruoaksi (tai pääruoaksi alkupalan kera)

1 iso bataatti

20 g voita + 10 g paistamiseen

3 dl vehnäjauhoja

ripaus muskottipähkinää raastettuna

suolaa

pippuria

rucolapestoa (ohje alla)

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori bataatti ja palastele parin sentin palasiksi. Paahda uunissa 15 min. Anna jäähtyä. Survo bataatti tasaiseksi muusiksi. Sekoita mukaan muut ainekset ja muokkaa taikinaksi. Pyörittele taikinasta sormen paksuisia tankoja ja leikkaa niistä peukalonpään pituisia palasia. Kiehauta vettä isossa kattilassa. Lisää suolaa. Keitä gnoccheja erissä. Ne ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan. Nouki ylös reikäkauhalla. Kuumenna iso pannu liedellä. Sulata nokare voita ja paista gnoccheihin rapsakka pinta. Sekoita yhteen rucola-peston kanssa ja tarjoa.

Rucola-pesto

1 puntti rucolaa

2 valkosipulinkynttä

3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

1 dl hyvää oliiviöljyä

suolaa

Survo ainekset sekaisin morttelissa. Tarkista maku ja säädä mieleiseksi.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!