Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Bataattignocchit ja rucolapesto.

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 11.03.2013 06:15

Olen viime aikoina miettinyt juureksia ja sitä, voisiko niitä tehdä kaikilla tavoilla, joilla perunoita kokataan. Tottakai se onnistuu, mutta olisiko joukossa joku napakymppi? Röstiä, hasselbackaa, frittejä, linnaperunat jne. Aloitin bataatista ja takuuvarmasta hyvästä, gnoccheista.

Bataatti osoittautui tällä tapaa yllättävänkin makeaksi. Raastaisin seuraavalla kerralla vielä päälle parmesaania tai lisäisin sitä pestoon ja ripottelisin annokseen paahdettuja pinjansiemeniä. Gnocchit voi vain keittää, mutta itse pidän, kun pinta sen jälkeen paistetaan rapeaksi. Katso myös klassisempi gnocchi-resepti täältä.

Bataattignocchit rucola-pestolla

3 hlölle väliruoaksi (tai pääruoaksi alkupalan kera)

1 iso bataatti

20 g voita + 10 g paistamiseen

3 dl vehnäjauhoja

ripaus muskottipähkinää raastettuna

suolaa

pippuria

rucolapestoa (ohje alla)

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori bataatti ja palastele parin sentin palasiksi. Paahda uunissa 15 min. Anna jäähtyä. Survo bataatti tasaiseksi muusiksi. Sekoita mukaan muut ainekset ja muokkaa taikinaksi. Pyörittele taikinasta sormen paksuisia tankoja ja leikkaa niistä peukalonpään pituisia palasia. Kiehauta vettä isossa kattilassa. Lisää suolaa. Keitä gnoccheja erissä. Ne ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan. Nouki ylös reikäkauhalla. Kuumenna iso pannu liedellä. Sulata nokare voita ja paista gnoccheihin rapsakka pinta. Sekoita yhteen rucola-peston kanssa ja tarjoa.

Rucola-pesto

1 puntti rucolaa

2 valkosipulinkynttä

3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

1 dl hyvää oliiviöljyä

suolaa

Survo ainekset sekaisin morttelissa. Tarkista maku ja säädä mieleiseksi.

MTV Oy, All rights reserved

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Tuoretomaattikeitto katkaravuillaFarropuuro sieni-sugon ja uppomunan kera(Vähän niin kuin) StroganoffKurpitsa-chorizo -taco marinoidulla punasipulillaIntialainen voikana - syntisen hyvääKala-taco chipotle-limemajoneesilla
bataattibataattignocchignocchijuureskasvisruokareseptirucolarucolapesto
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved