Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Valkoviinissä haudutettuja possunposkia ja kermainen ruusukaali-taatelimuhennos

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 22.11.2013 18:55

Possunposket ovat yksi lihasuosikeistani. Teen niitä silti aivan liian harvoin, 2-3 kertaa vuodessa. Sinänsä hauskaa, että vielä pari vuotta sitten pelkästään haaveilin koko raaka-aineen käsittelystä. Kuvitelkaa possun poskilihasta toiminnassa. Siinä se mureutuu joka ikisellä possun jauhamalla suupalalla. 

Poskien käsittely on helppoa. Poistaa kalvot ja turhat läskit, paistaa pinnat kiinni ja iskee nesteeseen hautumaan. Kolme-neljä tuntia on kiva, 6 tuntia loistava. Ei tarvitse tehdä mitään kuin nuuhkia hyviä tuoksuja.

Tällä kertaa posket hautuvat valkoviinissä. Kuivassa sellaisessa. Voi olla puolikuivakin, jos sellaista haluat vedellä myös ruoan kanssa. Resepti pohjautuu villiyrttikokkina tunnetun Sami Tallbergin taannoiseen joulunajan reseptiin jossain lehdessä, varmaankin Glorian ruokaviinissä. Sitä on jossain määrin mukailtu fiiliksen mukaan. Chef itse käytti lihana kassleria. Pari kertaa kokanneena tästä on muodostunut melkeinpä kotikeittiön talvinen klassikko. Helppo, suussasulava ja makua pursuava juhlava lohturuoka.

HUOM! Voit siis korvata possunposket kasslerilla. Paista pinnat kiinni ja anna muhia niin pitkään, että liha alkaa hajota suuhun.

Valkoviinissä haudutettuja possunposkia ja kermainen ruusukaali-taatelimuhennos

4-5 hlölle

1 kg possunposkia

3 dl valkoviiniä

1 valkosipulinkynsi murskattuna

hyppysellinen kuivattua timjamia

oliiviöljyä

suolaa

pippuria

Lämmitä uuni 125 asteeseen. Siivoa possunposket kalvoista ja turhista läskeistä. Kuumenna iso paistinpannu keskilämmölle. Mausta liha suolalla, pippurilla ja timjamilla. Lorauta pannunpohjalle loraus oliiviöljyä. Laita mukaan murskattu valkosipulinkynsi. Paista lihoihin kaunis pinta. Ota lihat syrjään. Laita liha uunivuokaan. Kaada viini päälle. Laita uuniin ja anna muhia 3-6 tuntia. Mitä pitempään, sitä parempaa. Voitele lihaa välillä haudutusliemellä.

Kermainen ruusukaali-taatelimuhennos

500 g ruusukaalia

kourallinen taateleita

4 dl kuohukermaa

peukalonpään kokoinen pala piparjuurta, raastettuna

suolaa

pippuria

Poista ruusukaaleista mahdolliset huonot päälylehdet ja leikkaa kannat pois. Tee kantapäähän sentin syvyiset X-viillot, jotta kaali pääsee kypsymään tasaisesti. Keitä ruusukaaleja kevyesti suolatussa vedessä reilu 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Jäähdytä kaaleja kylmän juoksevan veden alla muutama minuutti. Lisää kaikki ainekset kattilaan, kuumenna ja anna hautua melko miedolla lämmöllä 10 min, kunnes koostumus on mehevän oloinen. Maista ja mausta. Tarjoile possunposkien kera. MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannuMoussaka - yllättävän helppo ja pirun herkullinen!Appelsiininen hirvipata piparjuurimykyilläPorsaankylkeä vietnamilaisittain(Vähän niin kuin) StroganoffSherryssä haudutettu karitsanpaisti
kasslerliharuokamuhennospossunposkireseptiruusukaalitaatelitalviruoka

Tuoreimmat aiheesta

kassler
  • 01.10.201318:55
    olut

    Oluessa yön yli hautunut kassler

  • 02.04.201321:14
    haudutus

    Pancettaan kääritty kassler

  • 16.10.201209:19
    porsas

    Pekoniin kääritty, pitkään hautunut kassler

MTV Oy, All rights reserved