Kotitekoinen jäätelö on lemppareitani omassa keittössä. Syön jäätelöä nykyisin todella harvoin, koska "suomalaiseen makuun" tehdyt jädet eivät yksinkertaisesti maistu miltään. Kotona mukaan voi laittaa niin paljon aitoa makua kuin uskaltaa.
Tällä kertaa onnistuin tekemään jäätelöstä parempaa kuin milloinkaan aiemmin. Idea spelttilakusta tuli chef Sasu Laukkoselta, jonka kokkailuja tuli maisteltua kolme viikkoa sitten. Kuulin kyseisestä jäätelöstä jo aikaisemmin törmättyäni SunSpeltin edustajaan. Mies mainitsi maistiaispusseja antaessaan, että Laukkonen on tehnyt siitä erinomaista jäätelöä. Onneksi pääsin pian maistamaan sitä itsekin. Annoksessa oli tuolloin mukana mm. paahdettua ruisjuurta, jota lisäsin itsekin mukaan makuvivahdetta ja rakennetta antamaan. Sitä kun sattui olemaan jäljellä juuri leipomastani mallasleivästä. Lisäksi mukaan laitettiin vadelmia ja marenkimurua.
Viikonloppuna juhlimme tätini kuuskymppisiä kokkaamalla koko poppoolle seitsemän ruokalajin menun. Jälkkärinä toiminut lakritsijäätelö oli hitti.
VINKKI! Mikäli et löydä kaupasta spelttilakua, toimii homma varmasti myös lempilakritsillasi. Glukoosi parantaa sokerin liukenemista jäätelön vesiosaan, jolloin sokeri vaikuttaa jäätelön rakenteeseen pöytäsokeria tehokkaammin. Glukoosia löydät apteekista.
VINKKI 2! Katso myös toinen loistava jäätelöohje täältä. Ja muista seurata Laukkosen innoittamien annosten kokeiluja kotikeittiössä myös Sivumaun Facebook-sivulla.



