Kapris-röstikuorrutteinen kuha ja kermainen pinaatti-purjolisuke

MTV Oy, All rights reserved

Matkalla kohti ihankaikkiruokaisuutta olen oppinut pitämään kuhaa suurena herkkuna. Vielä viisi vuotta sitten en tykännyt koko kalasta. Viime aikoina olen jumittunut ehkä liiaksikin mukavuusalueelleni kalamaailmassa. Seuraava siedätysaskel olisi siika. Tässä yksi lempikuharuoistani. Kuten tavallista, kuhan voi korvata millä tahansa valkolihaisella kalalla. Takuuvarma hitti vieraiden (ja kotiväen) keskuudessa!

Huom! Mikäli haluat kaikki neljä annosta yhtä aikaa valmiiksi, tarvinnet kaksi paistinpannua.

Kapris-röstikuorrutteista kuhaa ja kermaista pinaatti-purjolisuketta neljälle

4 kuhafileetä, ruodot poistettuna

3 isoa yleisperunaa

0,5 tl hienoksi raastettua sitruunankuorta

3 rkl kapriksia hienonnettuna

3 rkl ruohosipulia hienonnettuna

1 kananmuna, rakenne rikottuna

3 rkl voita

2 rkl mietoa kasvisöljyä (ei oliiviöljyä)

1 dl vehnäjauhoa

suolaa

valkopippuria

(sitruunalohkoja lautaselle)

Kermainen pinaatti-purjolisuke

500 g tuoretta pinaattia

1 iso purjo, valkoinen osa ohueksi viipaloituna

1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna

2 rkl voita

0,5 tl muskottipähkinää raastettuna

1,5 tl vehnäjauhoa

1 prk ranskankermaa

2 tl sitruunanmehua

suolaa

pippuria

Keitä perunat melkein kypsiksi. Valuta ja laita jäähtymään.

Aloita lisukkeen teko. Laita pinaatti siivilään. Kiehauta kattilassa vettä ja kaada se pinaatin päälle. Anna pinaatin jäähtyä ja purista kuivaksi. Pilko ja laita sivuun.

Sulata voi paistinpannulla keskilämmöllä ja lisää mukaan purjo. Hauduttele 8 minuuttia tai kunnes purjo on pehmennyt. Varo ruskistamasta. Sekoita mukaan valkosipuli ja muskotti ja hämmennä minuutin verran. Ripottele jauhot seokseen ja kypsennä vielä minuutti. Sekoita mukaan ranskankerma ja sitruunanmehu. Kippaa pinaatti pannulle ja mausta mieleiseksesi suolalla ja pippurilla. Laita sivuun odottamaan.

Kuori perunat ja raasta ne karkeaksi. Sekoita mukaan sitruunankuori, hienonnetut kaprikset ja ruohosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ota kalafileet jääkaapista ja kierittele ne jauhoissa. Ravista ylimääräiset jauhot pois. Dippaa fileet kananmunaan ja anna ylimääräisen valua pois. Painele neljännes perunaseoksesta kuhunkin fileeseen ja laita 10 minuutiksi jääkaappiin asettumaan.

Lämmitä pannulla öljyä ja voita keskilämmöllä. Kun pannu on kuuma ja voi sihisee, asettele kuhat varovasti pannulle ja paista n. 8 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Käännä kala varovasti ja paista vielä 3-4 minuuttia, kunnes toinenkin puoli näyttää rapsakalta. Paistoajat vaihtelevat fileiden koon mukaan, joten ole tarkkana.

Lämmitä pinaatti-purjolisuke ja asettele lautasille. Laita kuha sen päälle ja sitruunalohkoja lautasen reunalle puristettavaksi.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.