TPS:ää ei ole lähestytty Ruotsista

Eurooppalaista jääkiekkoliigaa puuhaavien ruotsalaisseurojen taholta ei ole lähestytty SM-liigan Turun Palloseuraa, jota on spekuloitu yhdeksi mahdollisen uuden kiekkoliigan suomalaisosanottajista.

- Tämä on täysin uusi asia, eikä Ruotsista ole lähestytty minkään suunnitelmien kanssa, TPS:n toimitusjohtaja Kari Hietarinta kertoi tiistaina MTV3:lle.

Reilu vuosi sitten ensimmäistä kertaa otsikoihin noussut eurooppalainen liiga pulpahti uudelleen pinnalle tiistaina Elitserien-seura Luulajan ilmoitettua lähdöstään mukaan uutta liigaa suunnittelevien seurojen joukkoon. Luulaja sai tiettävästi ennen päätöstään eteensä varsin yksityiskohtaiset suunnitelmat tulevasta suursarjasta.

Toistaiseksi yksikään suomalaisseura ei ole kertonut kontakteista lahden yli asian tiimoilta.

- Vuosien varrella on tutkailtu erilaisia vaihtoehtoja, mutta tällä hetkellä ei ilmassa ole mitään sellaista, että jotain liigaa oltaisiin perustamassa, Hietarinta sanoi.

TPS pelaa syksyllä Kärppien, Jokerien, HIFK:n ja Tapparan kanssa European Trophy -turnauksessa, jossa on mukana 18 joukkuetta ympäri Euroopan. Ensimmäistä kertaa miteltävää European Trophya edelsi vuodesta 2006 pelattu Nordic Trophy, jonka ytimessä olleet ruotsalaisseurat Djurgården, Färjestad, Linköping, Frölunda ja HV71 suunnittelevat myös eurooppalaista suurliigaa.

Hietarinnan mukaan European Trophyssa ei kuitenkaan ole kyse jonkin suuremman liigan taimesta.

- TPS on mukana European Trophyssa, joka on perustettu, jotta saataisiin tasokkaita otteluita ennen SM-liigakauden alkua, eikä mitään muuta varten. Se on preseason-turnaus, jolla ei ainakaan TPS:n kannalta ole mitään tekemistä mahdollisen Eurooppa-liigan kanssa, Hietarinta alleviivasi.

"Euroopan liigan joukkueet eivät pelaa SM-liigaa" - katso video MTV3 Katsomosta (Tulosruutu 8.7.2010)

MTV3 uutisoi ruotsalaisseurojen puuhaamasta Euroopan laajuisesta jääkiekkoliigasta helmikuussa 2010.

Lue myös:

    Uusimmat