Kärppien Junno: Euroliiga syntyy varmasti jossain vaiheessa

Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno ei vahvista ruotsalainen Expressenin uutista, jonka mukaan uusi eurooppalainen jääkiekkoliiga käynnistyy jo syksyllä 2012.

Expressenin tietojen mukaan Kärpät on yksi niistä kymmenestä suomalaisseurasta, joka ottaa osaa uuteen "superliigaan".

- Tästä nyt on puhuttu pitkään ja sellainen varmaan jossain vaiheessa voi syntyäkin. Mutta näitä nyt on tässä uutisoitu niin monta kertaa, etten lähde sen enempää niitä kommentoimaan, Junno totesi MTV3:lle.

Junno ei myöskään vahvista Expressenin tietoa, jonka mukaan seuroilta odotetaan ilmoittautumista tammikuuhun 2011 mennessä.

- Ei ole meillä tietoa sellaisesta. Nämä on näitä juttuja, kun halutaan myydä lehtiä. Tässä on monta vuotta ollut jo näitä, että ensi vuonna alkaa joku uusi liiga. Ja yleensä se on Ruotsista joko Expressen tai Aftonbladet, joka näitä vetäisee.

- Varmasti jonain päivänä tulee eurooppalainen ammattilaissarja, mutta nyt on puhuttu vain tästä European Trophysta ja sen laajentumisesta 18 joukkueen turnaukseksi. Varmasti haaveita on eri ihmisillä, mutta en lähde niitä kommentoimaan. Meillä on toki ollut palaveri, mutta siinä puhuttiin vain tästä elokuun turnauksesta, väitti Junno.

Kärpät on siis HIFK:n, Jokerien, Tapparan ja TPS:n ohella mukana elokuussa pelattavassa European Trophy -turnauksessa, johon osallistuu kaikkiaan 18 joukkuetta Suomesta, Ruotsista, Saksasta, Sveitsistä, Tshekistä, Itävallasta sekä Norjasta.

- Näissä peleissä saamme hyviä otteluita ja uusia joukkueita suomalaiselle kiekkoyleisölle. Tällä hetkellä olemme puhuneet vain tästä turnauksesta ja sen kehittämisestä. Ehkä siitä jotain sitten lähtee, mutta tämä uutinen uudesta liigasta on tässä vaiheessa vähän ennenaikainen, Junno sanoi.

"Euroopan liigan joukkueet eivät pelaa SM-liigaa" - katso video MTV3 Katsomosta (Tulosruutu 8.7.2010)

MTV3 uutisoi ruotsalaisseurojen puuhaamasta Euroopan laajuisesta jääkiekkoliigasta helmikuussa 2010.

Lue myös:

    Uusimmat