Pohjoismaisen jääkiekkoilun haastaja tulee Venäjältä ja netistä

Ruotsin jääkiekon Elitserienin seuran Linköpings HC:n toimitusjohtaja Mike Helber korostaa MTV3:n haastattelussa sitä, että pohjoismaisten seurojen on otettava käyttöön kaikki tarvittavat keinot pelin tason pitämiseksi laadukkaana.

- Suomella on yli 200 hyvää pelaajaa, jotka pelaavat Suomen ulkopuolella. Samoin on Ruotsilla. Ehkä meidän pitäisi yrittää ottaa tilanne hallintaamme, Helber toteaa.

Helber tietää, ettei jäähalleihin saa katsojia, jos pelin taso ei vastaa fanien odotuksia.

- Olemme tyytyväisiä nykytilanteeseen, mutta haluamme aina säilyttää tilanteen, jossa meillä pelataan huippulaadukasta jääkiekkoa. Ilman huippulaatuista peliä on vaikea saada faneja tulemaan hallille. Jos haluamme katsojia, vaaditaan meiltä laatua, laatua ja laatua.

- Suurin asia on se, että maailma käy pienemmäksi. NHL pelaa Euroopassa kauden alussa ja yrittää viedä meiltä televisioyleisöä. Näemme joka päivä jääkiekkoa kaikkialta maailmasta Youtuben ja kännykkätelevisioiden kautta. Kun ihmiset tulevat hallille, haluavat he nähdä sitä samaa huippulaatua, jota ovat nähneet televisiosta, netistä tai kännykästä. Lisäksi Venäjän liiga vie meiltä pelaajia, jotka haluaisimme pitää, Helber summaa.

Paikalliskamppailut ei vaarassa

Vaikka kansainväliset ottelut ovat lisääntymässä eurooppalaisessa seurajääkiekkoilussa, ei saman kaupungin joukkueiden välisiä paikalliskahinoita olla hylkäämässä.

- Uskon rajojen yli käytävien ottelujen lisääntyvän. En tiedä, tapahtuuko se uuden liigan, CHL:n kaltaisen erillisen turnauksen vai kautta edeltävän turnauksen kuten Nordic Trophyn kautta. Uskon, että näemme seuraavan 10 vuoden aikana jonkinlaisen yhdistelmän paikallistaistoja ja rajojen yli käytäviä otteluja. Kaikki seurat haluavat paikallisotteluja. Kahta ruotsalaisseuraa pyydettiin Venäjän liigaan, mutta ne kieltäytyivät heti, koska se ei toimisi, jos pelaisi liigassa vain yhtä ruotsalaisjoukkuetta vastaan, Helber korostaa.

"Uskon venäläisten katsovan kohti Eurooppaa"

Helberin mukaan matkustaminen Ruotsista esimerkiksi Keski-Eurooppaan ei olisi mikään ongelma.

- Uskon Champions Hockey Leaguen kaltaisten rajojen yli ulottuvien hankkeiden olevan myönteisiä. Kun Linköpings lensi Prahaan, meni siihen tunti ja 20 minuuttia. Luulajaan lentämiseen menee meiltä tunti ja 25 minuuttia. Nykypäivänä pääsemme Keski-Eurooppaan erittäin nopeasti. Myös kielirajat ovat murtumassa, kun kaikki puhuvat englantia.

Suomen SM-liigan ja Ruotsin Elitserienin on yksinään vaikea säilyttää asemaansa alati kovenevassa kilpailutilanteessa, jossa puhutaan sekä Pohjois-Amerikan NHL:n että Venäjän KHL:n laajenemisesta Eurooppaan.

- En usko NHL:n perustavan omaa itäistä liigaansa, vaan näen NHL:n enemminkin osaomistajana jossain eurooppalaisessa liigassa, kuten CHL:ssä. Sen sijaan uskon venäläisten katsovan kohti Eurooppaa ja heillä on siihen vaadittavia taloudellisia keinoja. Siinä kohtaa palataan kysymykseen, olisiko parempi, että me eurooppalaisten huippuseurojen liigat kehittäisimme itse itsellemme parhaat mahdolliset olosuhteet, Helber sanoo.

Teksti: Jani Merimaa, haastattelu: Oskari Saari.

(MTV3)

Katso Netti-tv:stä:

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat