Vuorinen: Liigaseurat eivät ole nähneet suunnitelmia kv.-sarjasta

Jääkiekon SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen ei usko uuden eurooppalaisen liigan toteutumiseen ainakaan nopealla aikataululla. MTV3:n perjantainen uutinen suomalaisten ja ruotsalaisten seurojen suunnitelmista sai Vuorisen ottamaan yhteyttä HIFK:hon, Jokereihin, TPS:ään, Kärppiin ja Tapparaan.

- Tällä hetkellä en näe, että mitään konkreettista olisi tapahtumassa. Soitin tänään läpi nämä viisi suomalaista seuraa, jotka ovat olleet esillä. Mikäli suomalaisen miehen sanaan voi luottaa, niin mitään ei tällä hetkellä ole olemassa. Edes suunnitelmia ei yksikään suomalainen seura ole nähnyt, Vuorinen alleviivaa.

Oli konkreettisia suunnitelmia olemassa tai ei, SM-liiga ei ainakaan vielä lähde tukistamaan vieraille laitumille vilkuilevia seuroja. Kansainvälinen jääkiekkoliitto ei välttämättä katsele SM-liigan ja Elitserienin seurojen irtiottoja aivan yhtä kärsivällisesti.

- Tässä vaiheessa en puhuisi mistään sanktioista. Kuitenkin kun puhutaan eurooppalaisesta liigasta, niin kuvaan astuu Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF, joka ei varmasti CHL:ää kehittäessään katso suopein silmin tätä kehitystä. Puhutaan kovemmista asioista, jos liigasuunnitelmat menevät tässä eteenpäin, Vuorinen muistutti.

Teksti: Mika Huopainen, haastattelu: Oskari Saari.

(MTV3)

Katso Netti-tv:stä:

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat