Harkimo MTV3:lle: Euroliiga tulee – Jokerit jättää SM-liigan

Harry Harkimo kommentoi suorasukaiseen tyyliinsä Ruotsista tänään tihkuneita tietoja suunnitellusta massiivisesta eurooppalaisesta jääkiekkoliigasta.

– Jokereiden tavoite on ollut aina pelata Euroopan liigaa. Sellainen liiga syntyy väistämättä kahden-kolmen vuoden sisällä. En osaa sanoa käynnistyykö se jo vuonna 2012, mutta viimeistään se tapahtuu 2013, Harry Harkimo kommentoi MTV3:lle.

Harkimon seuraava kommentti on vielä rajumpi.

– Kun sellainen liiga tulee, haluaa Jokerit olla siinä mukana. On se selvää, että ne joukkueet jotka pelaavat Euroopan liigaa, ei pelaa SM-liigaa. Jokereita pitää kehittää ja kansainvälistymistä pitää saada, Jokeri-pomo lisäsi.

Peräti 40 joukkuetta

Ruotsalaisen Expressen-lehden tämänpäiväisen tiedon mukaan Eurooppaan on suunnitteilla peräti 40 seuraa käsittävä jääkiekkoliiga, johon osallistuisi kymmenen suomalaisseuraa. Liigan on tarkoitus alkaa syksyllä 2012.

Suunnitelman mukaan suomalaisseuroista mukana olisivat ainakin Kärpät, Jokerit, TPS, HIFK ja Tappara. Ruotsalaisista hankkeeseen on osallistumassa tällä hetkellä seitsemän seuraa, kun Luulaja ilmoittautui viimeisimpänä mukaan. Seuroilta odotetaan ilmoittautumista tammikuuhun 2011 mennessä.

– Tällainen liiga pitää tulla. Katsojamäärät pitää saada ylös ja tarvitsemme isot tv-sopimukset. European Trophy on tämän liigan esiaste, Harkimo paljasti.

Ison kiekkoliigan taustavoimat tulevat Ruotsista.

MTV3 kertoi ison eurooppalaisen liigan suunnitelmista jo viime vuoden helmikuussa.

"Euroopan liigan joukkueet eivät pelaa SM-liigaa" - katso video MTV3 Katsomosta (Tulosruutu 8.7.2010)

MTV3 uutisoi ruotsalaisseurojen puuhaamasta Euroopan laajuisesta jääkiekkoliigasta helmikuussa 2010.

Lue myös:

    Uusimmat