Kummola tyrmää ruotsalaispuheet suoralta kädeltä

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola tyrmää suoralta kädeltä ruotsalaislähtöiset suunnitelmat Euroopanlaajuisen jääkiekkoliigan perustamisesta.

- Eihän tässä ole oikeastaan mitään hanketta. Nämä kaksi pikkukaupungin veijaria ovat levitelleet juttujaan vuoden ajan, eikä mitään varmasti tapahdu lähiaikoina. Jos joskus joku Euroopan liiga syntyy, niin siinä voi sitten olla NHL mukana, mutta tuskin Färjestad ja Linköping, Kummola latasi MTV3:n Tulosruudulle.

Äänekkäimmin eurooppalaisen liigan puolesta on puhunut Elitserien-seura Färjestadin toimitusjohtaja Håkan Loob, joka kertoi visioistaan MTV3:lle.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on uhannut sooloilijoita sulkemisella kansainvälisestä toiminnasta, mutta IIHF:n varapuheenjohtaja Kummola ei lähde uhkailemaan sanktioilla.

- Tässä vaiheessa ei ole mitään syytä sulkea ketään eikä mitään mistään, kun mitään ei ole tapahtunut, Kummola kuittasi.

IIHF ja kansalliset sarjat pyrkivät kehittämään eurooppalaista kiekkoilua yli rajojen Cahmpions Hockey Leaguen kautta myös jatkossa.

- CHL:ää pyritään kehittämään siihen suuntaan, kuin mihin tähänkin asti painottamalla kansallisten liigojen merkitystä. Johonkin isoon sarjaan en usko, koska siinä olisi silloin ainakin sata joukkuetta mukana. Kukaan ei tietenkään tiedä, mitä viiden vuoden päästä tapahtuu, joten aika turha näitä on puhua, Kummola sanoi.

(MTV3)

Katso Netti-tv:stä:

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat