"Suomalaisseurojen kansainvälistyminen väistämätöntä"

Jääkiekon SM-liigaseurojen suuntaaminen Euroopan kentille olisi kova isku kotimaiselle jääkiekolle. Urheilumarkkinoinnin uranuurtaja Erkki Alaja uskoo kuitenkin, että uudet kansainväliset liigat ovat väistämättä tulevaisuutta.

- Monella seuralla on pitkäjänteinen haave liittyä kosmopoliittiin systeemiin. Se tuo mukanaan mielettömät mahdollisuudet rahan kanssa. Tiedetään, että markkinat isommilla kentillä on suuremmat. Sen myötä seurat mahdollisesti irtoavat suomalaisesta identiteetistä. En tiedä onko se hyvä vai huono asia, mutta minä kuitenkin näen siinä enemmän mahdollisuuksia, kertoo Alaja.

Uhkakuviakin tietysti on, jos liigaseurat jättävät kotimaankentät taakseen. Suurimmat niistä liittyvät katsojien reaktioihin.

- Se miten yleisö sitten reagoi tällaiseen sarjaan, on sitten kysymysmerkki. Yksi isoimmista ongelmista voi olla se, miten joukkueen fanit kokevat sen, että seura hylkää identiteettinsä. Onko meillä Suomessa riittävästi osaamista vai tarvitaanko mukaan ulkomaalaisia osaajia, sen aika näyttää, miettii Alaja.

Champions Hockey League osoitti, että jääkiekko kiinnostaa suuremmassakin mittakaavassa. Alaja uskoo, että tulevaisuudessa kiekkoilussakin huipputaito tiivistyy entistä suurempiin yksiköihin, joihin kansalliset sarjat tuottavat osaajia.

- Laajeneminen on mahdollista, sen osoitti hyvin CHL. Sama on koettu futiksessa muun muassa Mestarien liigan kanssa.Maailma globalisoituu koko ajan. Alussa se tuntuu hieman oudolta, mutta uskon, että 10-20 vuoden päästä pelataan ihan globaaleja liigoja ja sitten on näitä kasvattajasarjoja, sanoo Alaja

Teksti: Teemu Jordberg

(MTV3)

Katso Netti-tv:stä:

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat