Talousasiantuntija: Vaikea nähdä saumaa kv.-liigalle

Talouden ja ammattiurheilun vuorovaikutukseen perehtynyt Talousuutisten toimittaja Juha Lappalainen ei usko suomalaisten ja ruotsalaisten suurseurojen kaavaileman kansainvälisen jääkiekkoliigan toteutuvan ainakaan lyhyellä aikavälillä.

Muutoinkin hankalaan projektiin vaikuttaa päällä oleva talouskriisi. Ammattiurheilun sponsorointi on menettänyt osakkeitaan monien yritysten listoilla, ja yritysten runsaat sponsorirahat ovat elinehto mille tahansa sarjalle.

- Tällä hetkellä on vaikea nähdä minkäännäköisiä mahdollisuuksia rakentaa tuollaista ylikansallista jääkiekkoliigaa. Toki nyt voidaan tehdä valmisteluja, ja käydä sitten toimeen seuraavalla nousukaudella, Lappalainen kommentoi MTV3:lle.

Lappalaisen mukaan kansainvälistä liigaa puuhaavat seurat toimivat kuten muutkin liikeyritykset. Kun kotimaan markkinoilla rahat ovat tiukassa ja kasvun rajat ovat tulleet vastaan, pyritään katseet kääntämään uusille markkinoille.

- Tässä on tavoitteena hakea uutta rahaa jääkiekkoon. Tällä hetkellä SM-liigaseurat tekevät kokonaisuutena erittäin huonoa tulosta, ja vain muutama pääsee plussan puolelle. Monissa seuroissa nähdään, että kansainvälinen toiminta on se, joka tuottaa lisää hedelmää pussiin, Lappalainen kiteyttää.

Teksti: Mika Huopainen, haastattelu: Teemu Jordberg

(MTV3)

Katso Netti-tv:stä:

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat