Painonsa kanssa kamppaillut Brianna teki elämäntapamuutoksen – huoli koronaviruksesta muutti kaiken

Brianna kertoo People-lehdelle, kuinka koronapandemiavuosi muutti hänen elämäänsä.

Kun yhdysvaltalainen Brianna Oyewo kuuli viime vuoden keväänä asiantuntijoiden lausuntoja siitä, että sairaalloisen ylipainoisille koronavirus voi olla vaarallisempi, hän huolestui. Tuore äiti Brianna, 33, painoi 127 kiloa.

– Huolestuin itseni ja tyttäreni puolesta. En halunnut kuolla ennenaikaisesti siksi, että en voinut olla syömättä pizzaa. 

Brianna kuvailee itseään tunnesyöjäksi. Hän kertoo olleensa ylipainoinen niin kauan kuin muistaa. Koulussa häntä kiusattiin ylipainonsa takia.

Brianna kokeili vuosien aikana erilaisia dieettejä, mutta pitkällä tähtäimellä ne eivät auttaneet. Kilot kertyivät aina takaisin.

Vaikea alkuraskaus

Joulukuussa 2019 Brianna synnytti tyttären. Raskaus oli ollut vaikea hypermeesin eli erittäin voimakkaan raskauspahoinvoinnin takia. Hän ei pystynyt juuri syömään tai juomaan mitään koko ensimmäisen kolmanneksen aikana eikä toisen kolmanneksenkaan alussa. Hän joutui siksi useaan otteeseen sairaalaan. 119 kiloa painanut Brianna laihtui tuona aikana liki 15 kiloa.

Loppuraskaus meni paremmin, sillä Brianna pystyi jälleen syömään. Hän kertookin syöneensä todella paljon, ja paino nousi raskauden loppuun mennessä parisenkymmentä kiloa.

Synnytyksen jälkeen Brianna keskittyi huolehtimaan tyttärestään. Lisäksi ajan veivät työt ja parisuhde.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Huoli terveydestä ajoi muutokseen

Koronapandemian alettua Brianna huolestui siitä, miten ylipaino voisi asettaa hänet riskiin sairastua tautiin vakavasti. Siitä hän sai uudenlaista motivaatiota ryhtyä muuttamaan elämäntapojaan. 

– En ajatellut silloin pelkästään itseäni. Ajattelin tytärtäni ja miestäni ja sitä, miten halusin olla heidän rinnallaan jatkossakin.

Brianna kertoo saaneensa voimaa uskosta ja itsestään huolehtimisesta. Niillä hän pääsi alkuun elämäntapamuutoksessaan.

– Elämänrytmi hieman hidastui kohdallani. Tein etätöitä eikä tarvinnut enää stressata työmatkoista. Minulla oli paljon enemmän aikaa huolehtia itsestäni, joten vein tytärtäni rattaissa ympäri naapurustoa ja vietin aikaa päiväkirjan kirjoittamisen parissa ja kuuntelin motivoivia podcasteja.

Briannan mielestä tuo kaikki sai hänet tuntemaan olonsa paremmaksi. Ihan kuin elämä olisi ottanut uudenlaisen, paremman suunnan. Siten oli helpompaa lähteä muuttamaan myös elämäntapoja.

Elämäntavat uuteen uskoon

Brianna lakkasi syömästä roskaruokaa, vähensi einesruokien syömistä sekä lisätyn sokerin määrää. Hän yritti syödä niin kasvispitoisesti kuin mahdollista. 

Aamupalaksi hän alkoi syödä kreikkalaista jogurttia marjojen ja saksanpähkinöiden kera. Lounaaksi oli yleensä iso annos salaattia. Illalliseen sisältyi usein paljon vihanneksia ja papuja.

– Opin syömään intuitiivisesti. En laske kaloreita tai näännytä itseäni. Syön, kun on nälkä ja yritän pitää ruokailut niin yksinkertaisina kuin mahdollista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Muuttuneiden ruokailutottumusten ohella Brianna innostui parikymmentä minuuttia kestävistä YouTubesta löytyvistä tanssitreeneistä. Ne olivat niin hauskoja, että hän jopa unohti olevansa treenaamassa. Nyt hän on löytänyt tiensä myös HIIT-treenien ja 45 minuuttia kestävien painonnostoharjoitteiden pariin.

XXL Dance on suunnattu ylipainoisille naisille. Video jatkuu jutun alla.

XXL Dance on suunnattu ylipainoisille naisille – vierailimme tunnilla 3:32

Elämässä puhaltavat nyt uudet tuulet

Näillä eväillä Brianna onnistui keventämään 58 kiloa. Lisäksi hän hurahti treenaamiseen niin kovasti, että kävi personal trainer -koulutuksen. Nyt hänellä on omia asiakkaita.

Elämäntapamuutoksen myötä Brianna voi paremmin.

– Luotan itseeni enemmän ja jaksan tyttäreni kanssa paljon paremmin. Hän on todella aktiivinen touhuilija ja pysyn nyt paljon paremmin hänen perässään.

Monille karu vuosi oli Briannalle myös muutosten aikaa

Brianna pohtii, että ei ole varma, olisiko hän onnistunut keventämään ilman koronapandemiaa. Toisaalta hänestä tuntuu kamalalta edes ajatella asiaa näin, koska monet ovat menettäneet työpaikkansa ja jopa henkensä.

– Tämä on ollut vaikea, haastava vuosi niin monille, mutta minun elämässäni ovat sen aikana tapahtuneet kaikkein suurimmat muutokset.

Katso myös: Nappaa videolta haltuun nopea kahvakuulatreeni!

Kesätreeni: Nopea kahvakuulatreeni 6:53

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat