Seksiasiantuntija Nadia selittää, miksei nainen halua suuseksiä kanssasi: "On vaikeaa nauttia, kun..."

Millaista on hyvä suuseksi, ja voiko"69"koskaan toimia? 2:51
Millaista on hyvä suuseksi? Entä voiko 69 koskaan toimia?

Seksiasiantuntijan mukaan naiset eivät koe suuseksin vastaanottamista luontevana.

Australialainen Nadia Bokody on tullut tunnetuksi rohkeista seksiä käsittelevistä kirjoituksistaan ja ulostuloistaan. Nadia on esimerkiksi jyrähtänyt avioliiton olevan luonnotonta, kertonut kannustavansa poikaystäväänsä katsomaan pornoa sekä kokeillut rohkeasti "nakurintsikkatrendiä". Nainen on myös selittänyt, miksi "useimmat miehet ovat surkeita sängyssä" ja opastanut miehiä naisen kiihottamiseen. Nadia on avautunut myös siitä, miksei suurikokoinen penis välttämättä olekaan hyvä asia ja listannut naisten sängyssä kertomia valheita.

Hiljattain Nadia kirjoitti australialaisen News.com.au-sivuston kolumnissaan suuseksistä ja siitä, miksi sen vastaanottaminen tuntuu olevan naisille kovin vaikeaa. Tämä siitäkin huolimatta, että suurimmalle osalle naisista suuseksi olisi varmin tapa tuottaa orgasmi.

Käsipeilille käyttöä vasta yli kaksikymppisenä

– Vaginani on törkyinen. Ainakin niin minut johdettiin uskomaan kasvaessani. "Intiimialueet" tuntuivat olevan ainoa hyväksyttävä termi alueelle, josta minua jatkuvasti varoiteltiin puhumasta, Nadia kirjoittaa.

Oma alapää tuntui nuoresta naisesta hieman tuntemattomalta. Terveystiedon tunnilla valkoisella taululla näytettiin kuva vulvasta, kerrottiin kuukautisista ja siitä, miten vauvoja tehdään, mutta omia sukupuolielimiään Nadia ei ollut koskaan nähnyt – tai hoksannut katsoa. Hän kertookin olleensa pitkälti yli 20-vuotias ujuttaessaan käsipeilin ensimmäistä kertaa alushousuihinsa vain päätyäkseen kauhistelemaan näkemäänsä.

Nadia. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– "Risti jalkasi", äitini saattoi kivahtaa, kun leikin Barbieillani olohuoneen lattialla antaen jalkani harittaa avoinna. Sitä vastoin, minne tahansa meninkin, pojat levittivät jalkojaan ylpeydellä, kiinnittäen huomiota haaroihinsa. Oli äänekkäitä, julkisia vitsejä heidän sukupuolielimistään ja asioista, joita he tekivät niillä, Nadia muistelee nuoruuttaan.

– Silti minua jatkuvasti muistutettiin: "Risti nilkkasi. Ei ole naisille sopivaa käytöstä, kun tytöt levittävät jalkojaan."

"Vaginani tuntui luontaisesti epäpuhtaalta"

Kun Nadiasta tuli seksuaalisesti aktiivinen, häntä varoitettiin joka käänteessä, etteivät pojat pitäneet tytöistä, jotka harrastivat seksiä monen kanssa. Vain miehet saivat nauttia satunnaisesta seksistä. Nadian mukaan naisesta tuli pian "ei-vaimomateriaalia", jos hän harrasti liikaa seksiä.

Naiset saavat osakseen ristiriitaisia viestejä ulkonäöstäänkin, Nadia huomauttaa.

– "Miehet vihaavat feikkinaisia. Luonnollinen on parasta", minulle kerrottiin, kun samaan aikaan minulle markkinoitiin liutaa erilaisia tuotteita – joista monet muistuttivat kidutuslaitteita – niiden "rumien" karvojen poistamiseksi, joita kasvoi jalkojeni välissä.

– Ja pesinpä sitä kuinka paljon tahansa (ja minä pesin), vaginani tuntui luontaisesti epäpuhtaalta. Joka reissu supermarketiin oli muistutus tästä: kokonainen hygieniakäytävän rivi  omistettu intiimihygeniapesuille, -liinoille ja -tuoksuille väitti, että intiimialueideni tulisi tuoksua päivänkakkaroilta tai "raikkaalta kesäpäivältä" kaikkina aikoina.

Miehille ei ollut vastaavaa, Nadia huomauttaa.

"Ei sinun tarvitse"

Kaiken tämän seurauksena suuseksin vastaanottaminen ei tuntunut kovin luontevalta.

– Joten kun ensimmäinen poikaystäväni suuntasi alaspäin, likistin jalkani kohteliaasti yhteen. "Ei sinun tarvitse", mutisin tuntien, kuinka poskeni lehahtivat häpeästä punaisiksi.

Tilanne toisti itseään läpi Nadian aikuisiän.

– Silti, vaikka kiirehdin työntämään miesten päitä pois reisiltäni suojellakseni heitä rumalta, hajustamattomalta vaginaltani, en ollut likipitäenkään yhtä arvostelukykyinen päinvastaisessa tilanteessa.

Nadia kertoo nimittäin itse kyllä antaneensa suuseksiä seksikumppaneilleen, jotka eivät naisen mukaan vaikuttaneet yhtä vainoharhaisilta – tai tietoisilta – omien intiimialueidensa tuoksusta.

Tutkimus todistaa ahdistuksen

Vuonna 2016 Canadian Journal of Human Sexuality -julkaisussa esitellyssä tutkimuksessa havaittiin, että naiset antavat huomattavasti todennäköisemmin suuseksiä miespuoliselle kumppanille kuin mitä saavat vastineeksi. Kun 63 prosenttia miehistä kertoi saaneensa suuseksiä viimeisimmän seksikokemuksensa aikana, vain 44 prosenttia naisista sanoi samaa. Liekö kyse siitä, etteivät naiset suostu suuseksiä vastaanottamaan?

–  Loppujen lopuksi on vaikeaa nauttia, kun murehdit siitä, tuoksuvatko sukupuolielimesi kukkakimpulta, olet vakuuttunut siitä, että olet epämuodostunut ja liian karvainen ja kamppailet elinikäisten, ristiriitaisten viestien kanssa siitä, kuinka ja milloin sinun on sallittua antaa kenenkään ensinnäkään edes katsoa jalkojesi väliin, arvelee Nadia.

Nadia on kuitenkin kirjoituksessaan jättänyt huomiotta, että tutkimuksessa liki 70 prosenttia naisista kuvaili suuseksin vastaanottamista "hyvin nautinnolliseksi", vaikka he eivät sitä saaneetkaan yhtä paljon kuin miehet. Mahdollisen häpeän takia suuseksiä ei ainakaan kannata jättää väliin: tutkimuksessa kävi ilmi, että miehistä 52 prosenttia piti suuseksin antamista "hyvin nautinnollisena". Ikävät tunteet siis ovat luultavasti vain naisen omassa päässä ja ajatusmallissa.

– Aavistelen, että suuseksikuilulla on paljon vähemmän tekemistä suuseksiä antavien miesten halukkuuden kanssa (vaikka niitä miehiä on, jotka eivät siihen suostu, ja heitä voi parhaimmillaankin kutsua itsekkäiksi ääliöiksi, jotka eivät ansaitse edes kondomin auki repimisen vaatimaa vaivannäköä), ja paljon enemmän tekemistä naisten seksuaalisen häpeän kanssa, Nadiakin pohtii.

Kenties miesten kannattaisikin ilmaista halukkuutensa naisille selkeästi ja sanoittaa, ettei naisen alapäässä ole mitään vialla?

Tutkimukseen vastanneista naisista vain 28 prosenttia piti suuseksin antamista nautinnollisena.

– Suurin osa puhuttamistani naisista tunnustaa, ettei anna kumppaniensa tarjota suuseksiä, koska se ei tunnu heistä "mukavalta". (Tämä siitäkin huolimatta, että he tunnustavat, etteivät nauti suuseksin antamisestakaan, mutta tekevät sen kumppaniensa miellyttämiseksi joka tapauksessa.)

Nadia kertoo, että naiset ovat myös kertoneet ex-kumppaniensa lohkaisemista törkeistä loukkauksista heidän alapäätään koskien. Ikävät heitot ovat saaneet naiset vakuuttuneiksi siitä, että heidän alapäänsä haisee tai on liian karvainen tai löysä, mikä tekee intiimialueiden näyttämisen seksikumppanille hankalaksi.

"Kun kiellämme itseltämme nautinnon..."

Nadia huomauttaa myös, että koska karvaton alapää on monelle naiselle suorastaan pakkomielle, on kenties olemassa sukupolvi täynnä miehiä, jotka eivät koskaan ole edes nähneet naista, jolla on karvoja intiimialueillaan. Tämä siitäkin huolimatta, että karvoituksen tehtävä on pitää bakteerit poissa. Ja onhan naisten alapäästään kokema ahdistus myös tuottoisa bisnes. Intiimipesu- ja karvanpoistotuotteiden lisäksi on kehitetty jopa esimerkiksi alushousut, joiden tarkoituksena on hälventää suuseksin vastaanottamisen aiheuttamia ahdistuksen tunteita.

– Ennen kuin opetamme tytöille, etteivät heidän vaginansa ole epäpuhtaita, vaarallisia asioita, jotka pitää pitää piilossa, he luultavasti jatkavat kasvamista naisiksi, jotka uskovat, että osa heidän vartalostaan on niin mahdoton hyväksyä, etteivät he anna intiimikumppaninsa edes nähdä sitä, seksiasiantuntija huomauttaa.

– Se voi vaikuttaa melko merkityksettömältä yksityiskohdalta, mutta ei se ole. Koska suuseksin pyytäminen ja siitä häpeilemättä nauttiminen, on pohjimmiltaan nautinnon vaatimista. Ja kun kiellämme itseltämme pääsyn nautintoon naisina, se mitä oikeasti teemme on, että sanomme, ettemme kelpaa samaan asiaan, jota olemme tarjonneet miehille läpi historian, Nadia päättää kirjoituksensa.

Suuseksin tuottamasta ahdistuksesta on kirjoitettu ennenkin – lue: Seksikolumni: Entistä parempaa suuseksiä – naisen saa nauttimaan helpon kikan avulla

Lue lisää aiheesta seksi ja parisuhde!

Lähteet: News.com.au, Metro

Lue myös:

    Uusimmat