Jäikö kliimaksi taas saavuttamatta? Tässä tutkitusti tehokkaat tavat edistää naisen orgasmia

Voiko tietty seksiasento auttaa saavuttamaan orgasmin? 3:17
Voiko tietty seksiasento auttaa saavuttamaan orgasmin?

Ota käyttöön tutkitusti tehokkaat tavat kivuta hekuman huipulle.

Journal of Sexual Medicine -julkaisussa vuonna 2019 esitellyn tutkimuksen mukaan heteronaiselta kestää keskimäärin 13 minuuttia ja 25 sekuntia saavuttaa orgasmi yhdynnässä. Osanottajat käynnistivät kellon, kun kokivat olevansa kiihottuneita, ja pysäyttivät sen saatuaan orgasmin. Ajat kuitenkin vaihtelivat suuresti: osa naisista saavutti hekuman huipun vähän yli viidessä minuutissa, kun toisilla orgasmin saaminen kesti 21 minuuttia.

90 prosenttia tutkituista kertoi saavansa pitkäkestoisemman orgasmin asennossa, jossa nainen on päällä. Yksi kuudesta naisesta ei kuitenkaan ollut koskaan saanut orgasmia yhdynnässä.

Mutta miksi joinain iltoina orgasmi tulee käskemättä ja toisina ei sitten niin millään? Erilaisista tutkimuksista voi olla apua mietittäessä, millä keinoilla orgasmin saavuttamista voi itse tai kumppanin avulla edistää, vinkkaa The Sun.

Vakituinen kumppani

Vaikka yhden illan juttu voi kuulostaa villin spontaanilta, orgasmin saavuttaa nopeammin, kun seksikumppanin kanssa on ollut pidempään yhdessä.

Floridan yliopiston tutkijat tarkastelivat tuhannen18–71-vuotiaan naisen seksielämää viime vuonna. Tutkijat havaitsivat, että säännöllisen kumppanin kanssa naiset raportoivat enemmän orgasmeja. He myös kokivat seksielämänsä tyydyttävämmäksi kuin satunnaisten kumppanien kanssa seksiä harrastavat, kertoo Journal of Sex Research -julkaisussa esitelty tutkimus.

Kumppani lähettää viestin päivällä

Orgasmin saamisen kannalta on tehokasta, jos kumppani on lähettänyt seksikkään viestin aiemmin päivällä.

Vuonna 2018 Computers and Human Behaviour -julkaisussa esitelty tutkimus otti selvää seksiviestittelyn vaikutuksista. Tutkimukseen osallistui 615 pariskuntaa. Tutkijoille selvisi, että ne pariskunnat, jotka kertoivat lähettelevänsä paljon seksiviestejä, olivat myös seksuaalisesti tyydyttyneempiä kuin ne parit, jotka viestejä eivät lähetelleet.

– Se johtuu siitä, että seksuaalinen kiihottuminen ei ala kehosta, vaan mielestä, toteaa Dr Fox Online Pharmacy -nettiklinikan lääkäri Deborah Lee The Sunille.

Seksikkään tekstiviestin saaminen saa hyvän olon hormonit, dopaaminen ja oksitosiinin, virtaamaan kehossa.

– Kun saat viestin, voit alkaa fantasioimaan.

Huomioitavaa tosin on, että tutkimuksessa havaittiin myös, että seksiviestejä eniten lähettelevät henkilöt kokivat parisuhteessaan myös enemmän ongelmia kuin he, jotka viestejä eivät lähetelleet.

Halailu ja hyväily

Usein korostetaan esileikin merkitystä, mutta jo pelkkä kumppanin kanssa halailu voi olla tarpeeksi.

Simon Fraserin yliopiston tutkijoiden mukaan halailu yksinään saa aikaa piikin testosteronin ja oksitosiinin vapautumisessa naisen kehossa. Hormones and Behavior -julkaisussa vuonna 2007 esitelty tutkimus selvitti, että halailu vapauttaa jopa enemmän testosteronia kuin yhdyntä. Testosteroni voimistaa tuntemuksia intiimialueilla avittaen naista kohti orgasmia nopeammin.

Halailu vapauttaa myös mielihyvähormoni oksitosiinia. Archives of Sexual Behavior -lehdessä vuonna 2015 julkaistun tutkimuksen mukaan suutelu, hyväily ja rakastava juttelu yhdynnän jälkeen ovat kaikki yhteydessä suurempaan tyytyväisyyteen sekä seksuaalisessa mielessä että parisuhteessa – paljoltikin oksitosiinin ansiosta. Seksin jälkeinen läheisyys voi johtaa jopa uusintakierrokseen, sillä se auttaa pysymään kiihottuneena.

Et ole juonut liikaa

Moni voi ajatella muutaman alkudrinkin toimivan sopivana kiihottimena, sillä alkoholi veressä voi näkyä kevyenä flirttinä ja auttaa karistamaan estot. Mutta miehet eivät ole ainoita, joiden kyky saada orgasmi laskee jokaisen nautitun lasillisen myötä.

Itse asiassa Journal of Sex Research -julkaisussa jo vuonna 1982 esitellyssä tutkimuksessa havaittiin, että paljon alkoholia nauttineilla naisilla oli enemmän vaikeuksia kivuta hekuman huipulle. Tämä siitäkin huolimatta, että alkoholin vaikutuksen alaisena he kokivat olonsa kuitenkin kiihottuneemmaksi kuin ilman alkoholia. Tutkijoiden mukaan ilmiö voi johtua esimerkiksi siitä, että alkoholi turruttaa kehon reaktioita kosketukseen.

Alkoholi voi siis vaikuttaa kummankin sukupuolen seksuaaliseen reaktioon. Siinä missä miehillä alkoholi aiheuttaa vaikeuksia saada ja ylläpitää erektiota, naiset voivat kokea kostumis- ja orgasmivaikeuksia tai orgasmit voivat olla vähemmän intensiivisiä, kertoo kliininen psykologi Abigael San The Sunille.

Oikea seksiasento

Seksiasennollakin on väliä. Oletko jo kokeillut CAT-.tekniikkaa? Eräässä vuonna 2008 Journal of Sex and Marital Therapy -julkaisussa esitellyssä tutkimuksessa naiset, jotka kokeilivat CAT-tekniikkaa kasvattivat orgasmien määräänsä 56 prosentilla.

CAT-asento (coital alignment technique) on hieman kuin muunnletu lähetyssaarnaaja, jossa mies nostaa itseään hieman ylemmäs ja eteenpäin niin, että hänen rintakehänsä on noin naisen olkapäiden tasolla.

Tarkoituksena on, että mies stimuloisi liikkuessaan lantiollaan jatkuvasti naisen klitorista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat