Voiko runsas seksin harrastaminen löysentää emätintä? Gynekologit vastaavat

Voiko runsas seksi venyttää naisen alapäätä pysyvästi?

Seksiin ja seksuaalisuuteen liittyy monia myyttejä. Health.com-sivusto päätti selvittää totuuden siitä, voiko naisen emätin todella löystyä runsaasti harrastetun seksin myötä. Sitkeästi elävän myytin mukaan emätin löystyy sitä enemmän, mitä enemmän nainen viettää aikaa vällyjen välissä seksin merkeissä.

Health.com kysyi myytin todenperäisyydestä kahdelta kokeneelta gynekologilta. Onko mahdollista, että seksi saa vaginan "löystymään"?

– Jos et tee mitään epätavallista, sanoisin, että ehdottomasti ei, sanoo The Complete A to Z for Your V -opuksen kirjoittanut gynekologi Alyssa Dweck.

Dweckin mukaan normaali yhdyntä ei aiheuta pysyvää venymistä, vaikka paikat ajan myötä voivatkin venyä luonnollisesti.

Dweck tarkoittaa sitä, että kiihottuneessa tilassa vagina kostuu luonnollisesti ja joustaa ja venyy tehdäkseen tilaa penikselle. Mutta se palautuu myös entiselleen, kun seksi on ohi.

Jos joku asia emätintä venyttää, se on synnytys. Dweckin mukaan emätin ei välttämättä palaudu synnytyksestä täysin ennalleen, mutta likipitäen kuitenkin.

Myös gynekologi Sherry A. Ross on samoilla linjoilla. 

– Emätin majoittaa peniksen aika hyvin. Jotta emätin todella venyisi, sieltä pitäisi tulla vauva läpi, hän toteaa.

Rossin mukaan kumppanin todella suuri penis voi kuitenkin vaikuttaa hieman emättimen suun kokoon, ei kuitenkaan koko emättimeen.

Ja jos olet kuullut miesten puhuvan seksin harrastamisesta naisten kanssa, joilla oli todella "löysät paikat", älä usko heitä. On todella epätodennäköistä, että mies voisi huomata mitään eroa.

– Luulen, että miehet voivat huomata, jos nainen on neitsyt, ja he luultavasti voivat huomata, jos joku on saanut kaksi lasta tai synnyttänyt alakautta. Mutta en usko, että he oikeasti voivat huomata kovin paljon muuta eroa... paitsi, jos miehellä on todella pieni penis, Ross täräyttää.

Tämän "tiukka" alapää kertoo miehelle

Seksuaalisuudesta vuosikymmeniä kirjoittanut toimittaja Michael Castleman muistutti joitain vuosia sitten Psychology Todayn blogipostauksessaan asiasta, joka miesten kannattaisi huomioida. Jos nainen tuntuu todella tiukalta seksin aikana, se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että nainen ei ole kiihottuneessa tilassa. Esileikki on siis hoidettu huonosti tai naista ei vain kiinnosta seksi.

Myös Castlemanin mukaan emättimen löystyminen johtuu ainoastaan joko synnytyksistä tai ikääntymisestä. Tuolloin lantionpohjatreeni on paikallaan.

***

Lue myös:

    Uusimmat