Miksi peiliin katsominen ällöttää? Naiset vastaavat

Moni ei pidä peilikuvastaan – etenkään silloin kun käynnissä on treeni ja itseään pitäis tuijottaa kuntosalin peilistä. Mistä tämä johtuu. MTV Lifestyle otti asiasta selvää.

"Käyn viikoittain treeneissä, joissa on tärkeää katsoa peilistä, että tekee liikkeet oikein. Olen kuitenkin huomannut, että muille naisille peiliin katsominen aiheuttaa ahdistusta ja tulos on se, että oma keho alkaa ällöttää. Miksi peiliin katsominen kuntoillessa on niin vaikeaa?", nimimerkki Treenitiina kysyy tällä viikolla.

Näin naispaneeli vastasi kiperään kysymykseen:

"Minulle peiliin katsominen ei tuota ongelmaa. Päinvastoin, päädyn usein toteamaan, että itseasiassa näytän ihan kivalta. Ehkä se johtuu iästä. Olen 35-vuotias kahden lapsen äiti ja jo paremmin sinut itseni kanssa kuin nuorempana. Silloin olin varsin kriittinen. Olen nyt normaalipainon ylärajassa ja raskaus on myös jättänyt jäljet kehooni. Ajattelen silti, että olen onnistunut aika hyvin, kun kuitenkin olen vielä normaalipainoinen.

On asioita, joista en pidä niin paljon vartalossani, kuten pienet rinnat ja huomattavasti isompi lantion seutu. Toisaalta, jos jokin olisi toisin esimerkiksi kaunesleikkauksen jälkeen, kokisin varmasti, etten olisi enää ainutlaatuinen itseni. Naisten ja miestenkin pitäisi katsoa itseään enemmän alasti peilistä armollisesti. Myös käynti yleisessä uimahallissa tekee hyvää. Maailmaan mahtuu kaikenkokoisia ja kaikki me olemme ainutlaatuisen ihania."
Nainen, 35, avoliitossa,

"Minä olen perfektionisti, ja haluaisin näyttää tanssitunneilla Beyoncelta. Kuitenkin peilistä tuijottava ruma totuus on se, että näytän hikiseltä tomaatilta, jolla on ongelmia kehon koordinaation kanssa sekä kaksi vasenta jalkaa. Tämä latistaa tunnelmaa! Haluaisin vain nauttia liikunnan riemusta ja omasta täydellisyyden illuusiostani yhden 45-minuuttisen ajan. Hittoon ne peilit sieltä jumppasaleilta!"
– Nainen, 33, parisuhteessa

"Jotkut katsovat mielellään peilistä, että tekevät liikkeet oikein, ja toiset taas keskittyvät mieluummin lihakseen ja suorituksen aiheuttamaan rasitukseen. Enpä tiedä, onko peiliin katsominen mitenkään välttämätöntä, jos osaa tehdä liikkeet oikein ilmankin. En ole itse törmännyt muutenkaan tällaiseen ilmiöön, vaikka käyn salilla usein. Ihmettelen, miksi sinua kiinnostaa, mitä muut naiset tekevät salilla. Jokaisella on oikeus liikkua omalla tyylillään. Jos jotakuta peilailu salilla tai jumpassa ahdistaa, niin siihen on varmasti syynsä. "
– Nainen, 23, parisuhteessa

"Sinäpä sen sanoit: en todellakaan ymmärrä, miksi se on niin vaikeaa! Huolimatta siitä, että paikalla on usein paljonkin porukkaa, itse keskityn kuntosalilla aina vain ja ainoastaan itseeni ja usein peiliin katsominen auttaa pitämään huolen siitä, että kaikki liikkeet tulee tehtyä oikein. Rohkaistukaa naiset ja opetelkaa katsomaan peiliin!"
Nainen, 25, avoliitossa

"Itselläni se ei kyllä ole siitä kiinni, että ällöttäisi. Tuntuu vaan yksinkertaisesti typerältä katsella itseään peilistä. Ymmärrän, että se on salilla tietenkin ihan normaalia käytöstä, mutta koska en ole mikään himoliikkuja, tuntuu se vain jotenkin urpolta tuijotella peiliin painoja nostellessaan.”
– Nainen, 28, sinkku

Mitä olet aina halunnut kysyä naisilta?

Esimerkiksi näitä asioita on jo kysytty naisilta:


Entä mitä sinä haluaisit tietää miehistä?Käy esittämässä kysymyksesitäällä!

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat