Miksi naisten unelmamies on niin kaukana todellisuudesta? Naiset vastaavat

Miksi kaikki naiset haaveilevat tietynlaisista miehistä, mutta valitsevat kuitenkin rinnalleen miehen, joka ei näitä odotuksia täytä? Tätä utelee eräs AVAn lukija. Lue, mitä AVAn naisraati vastasi tähän kysymykseen.

Miksi naiset aina ilmoittavat haluavansa sporttisen, urheilullisen, tai itsestään huolta pitävän miehen, mutta todellisuudessa eivät kuitenkaan koskaan seurustele sellaisten kanssa? kysyy nimimerkki Tassu.

Selvitimme vastauksen lukijan lähettämään kysymykseen. Näin AVAn haastattelemat naiset vastasivat:

"Kyllähän miehetkin haluaisivat varmasti vaikkapa jonkun alusvaatemallin, mutta valitettavasti kaikkien rahkeet eivät sellaiseen riitä eikä niitä mallejakaan kaikille vaan ole jaossa. Ainahan sitä saa haluta. Jos kohdalle sattuu huumorintajuinen, itsevarma mies, johon nyt vaan sattuu ihastumaan, niin ei siinä enää mietitä, että "no, mutta kun olisin halunnut jonkun sporttisemman". Sitä paitsi joskus tuntuu, että kuvailemasi mies on satuolento tai vähintään mies, jonka hattuun on noussut muutakin kuin tukkaa. Otan minä päivänä tahansa vähän lösähtäneen, mutta hauskan ja mukavan miehen kuin jonkun sporttisen, itseään täynnä olevan niljakkeen, vaikka se tyyppi paperilla hyvältä näyttäisikin."
Nainen, 28, yksinhuoltaja


"Miten niin naiset eivät seurustele urheilullisten miesten kanssa? Olen tästä täysin eri mieltä. Saattaahan toki olla niin, että se sporttipakkaus, joka aluksi valittiin, ajan myötä vähän löysää treenaamista ja alkaa näyttää enemmän tyttöystävänkin kanssa sohvan äärellä viihtyvältä mieheltä kuin bodauksesta juuri innostuneelta teiniltä. Mutta kyllä ainakin omat poikaystäväni ovat kaikki olleet sporttisia, ja nykyinenkin avopuoliso käy vielä yli viiden vuoden jälkeen useimpina päivinä viikosta treeneissä."
– Nainen, 26, avoliitossa


"Minusta on lähtökohtaisesti typerää, että naisilla on usein tapana määritellä unelmamiehensä niin tarkkaan. Kumppanissa kyse on niin paljon muustakin kuin perusluonteesta, harrastuksista ja ulkonäöstä. Kyse kun on koko pakkauksesta. Naiset tekevät siis virheen määritellessään jatkuvasti unelmamiestään. Sellaista ei ole olemassa. Jokainen todellinen unelmamies syntyy sillä hetkellä kun parisuhde solmitaan."
Nainen, 25, avoliitossa

"Minusta olennaisempaa on, mitä miehen pään sisällä liikkuu. Sporttisuus ja urheilullisuus ovat mukava lisä, mutta ne eivät yksinään riitä, jos mies ei ole muuten mielenkiintoinen, hauska ja fiksu. Urheilullisuus on minun listallani aika toissijainen asia puolisoa valittaessa."
Nainen, 27, parisuhteessa


"Olen seurustellut urheilullisen miehen kanssa. Mielelläni seurustelisin sellaisen kanssa jatkossakin. Plösähtäneistä laiskamadoista en ole yleensä kovin kiinnostunut. Urheilullisia ja kaikin puolin hyviä sinkkumiehiä vain on vaikea löytää. Moni suhteen alussa itsestään huolta pitävä ikävä kyllä pulskistuu sohvaperunaksi, joten ei ole ihme, että moni sellaisen kanssa lopulta seurustelee."
Nainen, 27, sinkku


"Luulen, että parit ovat urheilun suhteen yleensä aika samanlaisia. Vaikka joidenkin naisten mielikuvissa etsitään sporttista miestä, todellisuus voi olla toinen ja nainen viihtyy myös urheiluun vähemmän innokkaammin suhtautuvan kanssa. Toisaalta taas sporttinen nainen ei vain haaveile, vaan varmasti myös etsii urheilullista kumppania.

Johtopäätökseni on, että harrastuksiltaan samanlaiset ihmiset hakeutuvat toistensa seuraan ja uskoisin, että liikunnallinen nainen ei kestäisi pitkään pelkästään kotisohvalla viihtyvän miehen kanssa. Samoin kuin urheilusta vähemmin pitävä nainen ei kestäisi jos vierellä olisi kovasti liikunnallinen mies. Paljon on myös tekemistä mielikuvilla, jotka todellisuudessa eivät aina toteudu vaan tilalle tulee muuta ja ehkä jotain vielä merkityksellisempää."
Nainen, 34, avoliitossa


"Kuulun niihin naisiin, jotka eivät välitä sporttisuudesta tippaakaan. En ole itse kovin liikunnallinen, joten mielestäni liikuntahulluus olisi enemmänkin miinus kuin plussa. Sen sijaan välitän älystä, huumorista ja samankaltaisista arvoista. Itsestään huolehtiminen tarkoittaa minun silmissäni enemmänkin tyyliä tai siisteyttä kuin salilla ravaamista."
– Nainen, 26, seurustelee

Mitä olet aina halunnut kysyä naisilta? Esitä kysymyksesi täällä!

AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

Näitä asioita on jo kysytty naisilta:


Entä mitä sinä haluaisit tietää miehistä?Käy esittämässä kysymyksesi!


AVA

Kuvat: Shutterstock, Splash, Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja