Kuinka usein vaa'alla tulee käytyä? Naiset vastaavat

Tietääkö jokainen nainen tarkalleen, mitä vaaka heidän kohdallaan näyttää? Kuinka usein suomalaiset naiset käyvät vaa'alla? MTV Lifestyle selvitti vastauksen lukijan kysymykseen!

"Olen miettinyt sitä, että tarkkailevatko naiset painoaan jatkuvasti. Tiedättekö tarkalleen kuinka paljon painatte tällä hetkellä? Kuinka usein käytte vaa'alla? Onko se tärkeää kuinka monta kiloa painatte, vai annatteko painoarvoa joillekin muille asioille?", kysyy nimimerkki Kisu.

Näin naiset vastasivat kysymykseen:

"En tarkkaile painoani, koska olen aina ollut ihan tyytyväinen itseeni. Ennemmin tarkkailen peilikuvaani ja harmittelen, jos en ole ehtinyt liikkua tarpeeksi. Huonon ruokavalion ja kunnon tuntee kehossa ilmankin parin kilon heilahtelujen orjallista kyttäämistä. Huomaan kyllä ilmankin vaakaa, jos olen lihonut.

Toisaalta moni naispuolinen kaverini kyllä tarkkailee vaakaa viikoittain. Monilla tuntuu olevan joku oma ihannepaino, jota pyritään pitämään yllä. Uskon, että painontarkkailu antaa naisille jonkinlaisen tunteen kontrollista. Useat myös nauttivat siitä, kun huomaavat laihtuneensa pari kiloa. Tunnen myös sellaisia naisia, jotka laihduttavat selvästi liikaa ja painavat pituuteensa nähden aivan liian vähän. Se on minusta todella ahdistavaa.

Meillä mies kiinnittää enemmän huomiota vaa'an lukemiin kuin minä, mikä on varmaan vähän outoa."
– Nainen, 23, avoliitossa


"En omista vaakaa. Tämä on tietoinen päätös: en halua käydä vaa'alla, vaan katson itseäni peilistä. Se riittää. En ylipäätään ole kiinnostunut jonkun mystisen muun kehittämistä paino-, pituus- ja ulkonäkösäännöistä. Mitä hän minusta tietää, kuka hän edes on, tämä näiden sääntöjen keksijä? Suosittelisin ainaisen ulkokuoren tuijottamisen sijaan syvälle sisimpään katsomista. Onko siellä kaikki hyvin? Mielestäni ihminen on kauneimmillaan silloin, kun hän nauraa, on iloinen, varma itsestään tai kiltti muita kohtaan. Siinä ei paino paljon paina."
Nainen, 28, sinkku


"Painolla ei ole mitään väliä, peilikuva ratkaisee. Eli vastaus kysymykseesi: minulla ei ole tietoa paljonko painan tällä hetkellä."
Nainen, 28, avioliitossa


"Itse olen lopettanut vaa'an tapittamisen aikuisiällä – täytyy myöntää, etten edes halua astua vaa'alle, vaikka mahdollisuus siihen tulisi. En halua pahoittaa mieltäni (kun en enää olekaan se 45-kiloinen teinityttö), mutta en myöskään halua alkaa vartioida itseäni. Vaaka on silmissäni suorastaan pelottava esine. Muistan juurikin nuoruudessani, kuin vaa'alla käymisestä tuli pakonomainen tapa, ja kilojen määrä vaikutti vahvasti omaan minäkuvaan.

Myönnän, etten ole tyytyväinen tämän hetkiseen painooni, vaikka en tarkkaa lukua tiedäkään. Mieluummin yritän kantaa itseni kunnialla ja yrittää opetella hyväksymään oman olemukseni, kuin alkaisin vartioida itseäni kahta kauheammin. Vaaka voi olla ihmisen pahin vihollinen, sillä se saattaa väittää, ettet koskaan kelpaa."

– Nainen, 27, sinkku


"Olen viimeksi käynyt vaa'alla varmaan noin parisen viikkoa sitten. En siis tarkalleen tiedä, paljonko painan tällä hetkellä. Jos yritän tietoisesti laihduttaa, saatan käydä vaa'alla useimmin. Kun huomaa vaa´alla, että paino on pudonnut, saa lisämotivaatiota laihduttamiseen.

Tärkeintä minulle ei kuitenkaan ole paino vaan se, millainen olo minulla on kehossani ja mitä peilistä näkyy. Huomaan hyvin esimerkiksi keskivartalostani sen, miten aktiivisesti olen liikkunut viime aikoina ja miten terveellisesti olen syönyt. Lihakset tietenkin painavat läskiä enemmän, joten paino ei todellakaan kerro koko totuutta. Epäterveelliset elämäntavat näkyvät ja tuntuvat turvotuksena. En siis todellakaan tarvitse vaakaa tietääkseni, miten kehoni voi."
Nainen, 26, avoliitossa


"En pysty tarkkailemaan painoani aktiivisesti sillä vaaka on rikki, enkä ole sitä jaksanut korjata. Jos se toimisi, luulen, että kävisin siinä ainakin kerran viikossa, ihan vaan tarkistaakseni onhan paino pysynyt paikallaa. Ainoa tapa millä voin tarkkailla painoani on vaatteet, menevätkö ne vielä päälle. Pyrin syömään saman kokoisia annoksia ja saman verran joka päivä ja liikkumaan säännöllisesti. Näin huolehdin siitä, että paino pysyy paikallaan eikä ainakaan nouse. Tiedän painoni, se heittelee vain yhdellä kilolla suuntaansa.

Raskauksien aikana ja niiden jälkeen syynäsin painoani puntarilla fanaattisesti kunnes pääsin taas takaisin omaan painooni. Minulle oli raskauksien jälkeen tärkeää päästä takaisin omaan raskauksia edeltäneeseen painooni. Tunnen siinä oloni mukavaksi ja itsevarmaksi, sen vuoksi en halua, että painoni nousisi, ainakaan paljon. Enkä myöskään halua menettää lempivaatteitani ainakaan sen takia, ettei ne mene päälle."
– Nainen, 34, naimisissa


"En tarkkaile painoani mitenkään fanaattisesti. Kyllä sen itse tuntee ja näkee, jos painoa on tullut lisää enkä yleensä silloin edes halua tietää tarkkaa lukemaa. En tiedä tarkkaan, paljonko painan nyt, mutta suunnilleen kuitenkin. Jos tuntuu, että kiloja on tullut oikeasti todella paljon lisää, niin silloin saatan käydä vaa'alla tarkistamassa, paljonko pitää tehdä töitä niiden karistamiseksi."

– Nainen, 28, sinkku


"Jos kerran kuussa ehkä käy vaa'alla, niin se riittää. Ei edes kiinnosta tietää, mikä on tarkka tämänhetkinen paino, kyllä vaatteet kertoo mihin suuntaan ollaan menossa."

– Nainen, 28, parisuhteessa


Esimerkiksi näitä asioita on jo kysytty naisilta:


Entä mitä sinä haluaisit tietää miehistä?Käy esittämässä kysymyksesi!

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat