Voiko pettäjään luottaa? Naiset vastaavat

Jos mies on aiemmassa suhteessaan pettänyt ja hän kertoo tästä avoimesti, voiko mieheen luottaa? MTV Lifestyle otti selvää.

"Jos poikaystäväehdokas/mies/nainen kertoo heti suhteen alussa avoimesti pettäneensä entisessä suhteessaan kumppaniaan, onko se naiselle a) yhdentekevää b) hämmentävää c) ihailtavaa d) varoituskellon ääni. Miten naiset suhtautuvat tällaiseen avoimuuteen pettämisen saralla ja miten se vaikuttaa naisen asenteeseen kertojaa kohtaan?" nimimerkki Juho kysyy.

Näin naiset vastasivat kysymykseen:

"Ehkä d-vaihtoehto on lähimpänä totuutta. Tällaisia avautumisia olen kuullut useammin kuin kerran. Ehkä se suhtautuminen riippuu paljolti miehestä ja siitä, vaikuttaako hän muuten lierolta ja pelimieheltä. Myös sillä, leveileekö hän asialla vai katuuko hän, on merkitystä. Pääsääntöisesti luulen kuitenkin, että naisilla on sisäänrakennettuna se "eihän se nyt minua petä, kun olen niin ainutlaatuinen" -asenne etenkin alkurakkauden huumassa. Ehkä suhteen edetessä ne vaaleanpunaiset lasit lähtevät pois ja alkaa vanhoista puheista johtuva epäily, jos mies siihen aihetta antaa.

Jos omaa taannoista tilannettani mietin, jossa mies satunnaisen tapailun lomassa kertoi pettäneensä kaikkia aiempia naisiaan ja samaan hengenvetoon kertoi toivovansa suhdetta kanssani, niin ehkäpä tuo jonkin verran vaikutti siihen, etten oikeastaan edes harkinnut mitään vakavaa. Koska en ollut edes ihastunut enkä missään sekavassa alkuhuumassa, niin pystyin suht järkevästi toteamaan, ettei ollut syytä saattaa itseään sellaiseen tilanteeseen, jossa tällaiseen tyyppiin mahdollisesti olisin voinut ihastua."
Nainen, 28, yksinhuoltaja

"En voisi luottaa sellaiseen ihmiseen. Pelkäisin, että pettäminen tapahtuu uudelleen. Se olisi siinä sitten, en lähtisi siihen leikkiin mukaan ollenkaan."
Nainen, 28, avioliitossa

"B) Hämmentävää.

Tällaisen uutisen kuuleminen tuntuu oudolta ja varmasti aluksi olettaa, että luultavasti hän tulee myös jatkossa pettämään. Miksi hänen täytyy kertoa heti aiemmassa suhteessa pettämisestä? Ei asiaa toki tarvitse peitellä, mutta ei sitä myöskään tarvitse heti ilmoittaa vain sen takia, että olisi rehellinen. Asialla ei sinällään ole juurikaan merkitystä, jos vain pystyy luottamaan toiseen."
Nainen, 25, parisuhteessa

"En tuomitse oikopäätä, riippuu niin paljon silloisen suhteen laadusta ja tilanteesta, siitä miksi ja miten niin kävi ja miten siitä eteenpäin. Ei se nyt mitään ihailtavaa kuvaa anna, mutta inhimillisen. Olen itsekin pettänyt surkeassa suhteessa, ja kertonut siitä avoimesti uusille. Vaikka nykyinen mies ei pettämistä hyväksy ja vakuuttaa, ettei ole itse samaan aiemmissa suhteissaan sortunut, ymmärtää hän kuitenkin oman taustani. Toivomme, että emme päädy toisiamme pettämään. Se olisi merkki siitä, ettei suhde ole enää riittävä ja onnellinen, ja että kunnioitus on mennyt."
Nainen, 26, seurustelee

"En usko, että jos pettää yhtä, pettää kaikkia. Koen, että pettämiseen on joku syy, ja syy voi seuraavassa suhteessa poistua. Tällöin pettämiseen ei ole tarvetta. Toisaalta jos syy on omassa sisimmässä nakertava pakko näyttää ja valloittaa, tai pelko esimerkiksi nalkkiin jäämisestä ja aloille asettumisesta, kumppanin vaihtuminen tuskin korjaa tilannetta. Siksi naisena kysyisinkin useampaan otteeseen: miksi petit?"
Nainen, 28, sinkku

"Varoituskellon ääni, mutta jos luottamus syntyy, eivät vanhat suhteet siihen vaikuta. Riippuu paljon miehestä ja hänen olemuksestaan – pelimiehen tunnistaa aika helposti. "
– Nainen, 31, avioliitossa


"Mielestäni on hyvin oudoksuttavaa, jos kumppaniehdokas kertoo moisesta heti ensikättelyssä. Se herättää enemmän kysymyksiä, kuin saisi nostamaan toiselle hattua ja takaisi hyvät yöunet. Kertoiko hän sen siksi että a) hän halusi osoittaa olevansa äärimmäisen rehellinen b) hän halusi osoittaa "tällainen mä olen, enkä muuksi muutu, tämä on minun tapani" c) asia painaa häntä ja haluaa saada synnintunnustuksen. Täytyy myös myöntää, että tällainen avautuminen pettämisestä on ollut kohdallani yllättävän yleistä: eivät naiset yhtä innokkaasti kerro olleensa entisessä suhteessaan uskottomia..."
– Nainen, 27, sinkku

Näitä asioita on jo kysytty naisilta:


Entä mitä sinä haluaisit tietää miehistä?Käy esittämässä kysymyksesi!


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat