Miksi naisen mieliala muuttuu niin nopeasti? Naiset vastaavat

Sanotaan, että useat naiset ovat mieleltään kuin tuuliviirejä: iloinen tuuli muuttuu hetkessä raivonpuuskaksi – ja toisin päin. Pitääkö tämä todella paikkansa ja jos näin on, mistä tämä johtuu?

Nainen on usein ensin hyvällä tuulella ja sekunnissa mieli muuttuu täysin päinvastaiseksi. Miksi naisten mieliala muuttuu usein niin nopeasti? nimimerkki Iso Hoo kysyy.

Näin naisraati vastasi ajatuksia herättävään kysymykseen:

"Mieliala ei ole vakiintunut vaan vaihteleva tila. Siihen vaikuttavat olosuhteet, ja jos olosuhteet muuttuvat äkkiä, mielialakin voi tietenkin muuttua hetkessä."
– Nainen, sinkku, 27

"Harvoin se ihan itsestään muuttuu. Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, millaisen kommentin tai tilanteen jälkeen ilo on kääntynyt itkuksi. Onko joku sanonut jotain, mistä voi suuttua? Tapahtuiko jotain ikävää? Jos ihminen on kovin herkkä, voivat pienetkin asiat heilauttaa fiilistä suuntaan jos toiseenkin – varmasti sukupuolesta riippumatta."
– Nainen, 22, parisuhteessa

"Viralliseen selitykseen kuuluvat vissiin PMS, e-pillerit ja muut hormonaaliset jutut, mutta todellinen syy on ennemminkin mallia "because we're able, that's why". Ja kun tässä varmaan haetaan syytä sille, miksi näin käy juuri miesten läsnä ollessa, niin kaipa se johtuu juurikin siitä, että miehet tiedostaen tai tiedostamattaan ovat vaan aika usein todella ärsyttäviä.

Itse olen ainakin tosi leppoisa tyyppi ennen kuin törmään johonkin miespuoliseen. Naiset ovat aika huonoja peittämään sitä, jos joku asia tuntuu pahalta, joten siksipä ne mielialatkin tuntuvat heittelevän aika kipakkaa vauhtia. Arvostettavaa onkin, jos mies voisi antaa sen pahan tuulen mennä ohi ja jatkaa sitten niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan… Paitsi tietenkin, jos mies on oikeasti tehnyt jotain tosi typerää, silloin anteeksipyyntöä arvostetaan enemmän."
– Nainen, 28, yksinhuoltaja

"Hyvä Iso Hoo, itselläni tämä ongelma liittyy vain ja ainoastaan menkkojen alkamiseen. Viikkoa ennen H-hetkeä (anteeksi, en voinut vastustaa kiusausta) olen niin herkkä, että saatan tuhertaa itkua, jos kaupan kassa ei tervehdikään. Tämä johtaa myös siihen, että saatan pahastua asioista, joista en normaalisti piittaisi. Minä ja hormonini olemme syvästi pahoillamme."
Nainen, 27, sinkku

"Äkkipikaisuus ei kuulu luonteeseeni eikä mieleni muutu sekunnissa, mutta tunnistan kyllä mainitsemasi kohderyhmän. Luulen, että kyse on kuitenkin loppujen lopuksi vain luonteenpiirteestä: tunnen miehiä, jotka sopivat täysin esittämääsi kysymykseen ja sen äkkipikaisen naisen tilalle."
– Nainen, 28, avioliitossa

"Mielialan hurjat heittelyt ovat usein arvoitus naiselle itsellekin: uskon, että kyse voi olla tietyillä sieluilla hormonien heittelyistä, kuukautisten kataluudesta ja osa on vain luonteeltaan äkkipikaisempia tapauksia. Äkkipikainen mielenvaihdos voi myös johtua siitä, että nainen itsekin havahtuu reagoineensa liian vahvasti ja vaihtaakin kelkan suuntaa toppuutellakseen tilannetta tai omaa olotilaansa. "Ei hätää, minä selviän, kaikki hyvin, tämä onkin hyvä juttu".

Uskon kuitenkin, että korkean kipukynnyksen saanut nainen tunteekin henkiset asiat – maailman tuskan, epäoikeudenmukaisuuden, ja armottoman v*tutuksen – kahta kauheammin nahoissaan. Ja nainen ei myöskään peittele yhtä heppoisesti tunteitaan, pistoja sydämessään tai pettymystään: ja tästä syystä nämä näyttävät tunne-eleet saattavat vaikuttaa kylmemmän herrakkeen silmissä oudoksuttavilta mielen ailahteluilta."
– Nainen, sinkku, 27

Näitä asioita on jo kysytty naisilta:


Entä mitä sinä haluaisit tietää miehistä?Käy esittämässä kysymyksesi!


(MTV Lifestyle)

Lue myös:

    Uusimmat