Miten selviytyä torjutuksi tulemisesta? Naiset vastaavat

Torjutuksi tulemisen tuska voi olla suuri etenkin silloin kun pelissä on ollut suuria tunteita ja paljon odotuksia. Lue, mitä sanottavaa AVAn naisraadilla on aiheesta!

"Miten selviytyä torjutuksi tulemisesta? Miten pitäisi toimia?" kysyy nimimerkki Mirkku.

Selvitimme vastauksen lukijan lähettämään kysymykseen. Näin AVAn haastattelemat naiset vastasivat:

"Koska olen itse ollut yleensä jättäjän roolissa, en osaa vastata kovinkaan kattavasti tähän kysymykseen. Lähinnä mieleen tulee teini-iän tuska ja se en-jää-henkiin -tyyppinen kipu eron hetkellä. Siihen auttoi vain aika.

Jos kyse ei ole erotilanteesta vaan esimerkiksi pakkien saamisesta baarissa, en lähtisi analysoimaan tilannetta kovinkaan pitkälle. Naisilla tuntuu olevan ihmeellinen kyky arvostaa tuiki tuntemattoman miehen mielipide seitsemänteen taivaaseen asti tyyliin "tuo sanoi minua rumaksi, olen varmasti kammottavin haahka meren tällä puolen". Vastaan siis: älä ota kaikkea itseesi, ja suhtaudu flirttiin leikkinä. Jos tulee pakit, seuraava leikkitoveri on varmasti jo jonossa, jos etsiskelet hetken.
– Nainen, sinkku, 27

"Olen huono vastaamaan, koska en varmasti itsekään osaisi toimia tuollaisessa tilanteessa – ainakaan, jos olisin ollut torjujasta todella kiinnostunut. Tilanteessa on varmasti tarpeen muistuttaa itselleen, että vika ei ole itsessä vaan keskinäisissä kemioissa. Ehkä asiaan voisi varautua myös etukäteen niin, ettei ripusta kiinnostuksen kohteeseensa mitään odotuksia tai ala hekumoimaan parisuhteen ajatuksella ennen kuin saa ihastukseltaan myönteisen signaalin. Silloin menetys ei tunnu niin suurelta."
– Nainen, 22, parisuhteessa


Vello asiassa viinipullon kera yksi ilta, sen jälkeen uutta matoa koukkuun!
– Nainen. 36, seurustelee


"Lähde lenkille ja kuuntele samalla parasta tsemppimusiikkia, mitä tiedät. Kotona tee vielä vähän vatsoja. Nostattaa varmasti itsetuntoa ja fiilistä."
– Nainen, 26, avoliitossa


"Ensimmäinen askel on tajuta se, että se mieshän siinä menettää etkä sinä. Ja niin ihan oikeasti pitää ajatella. Miksi edes haluaisit olla miehen kanssa, joka ei selvästikään tajua, että olet mahtava? Toisaalta miehellä voi olla paljon muitakin syitä torjua sinut: tyttöystävä, sitoutumiskammo, juuri päättynyt parisuhde… Onkin hyvä muistaa, ettei vika ole välttämättä sinussa, vaan miehessä. Ehkä paras ja toimivin keino on kuitenkin se perinteinen: siirry seuraavaan."
– Nainen, 28, yksinhuoltaja


'"Minusta parhainta on ajatella, että "ainakin yritin". Asiasta ei pidä ottaa liikaa itseensä, vaan katsella uusia, mielenkiintoisia vastakkaisen sukupuolen edustajia."
– Nainen, 27, parisuhteessa

"No, kauan sitten ollessani sinkku käytin tällaisiin tilanteisiin Kikatushumala-kikkaa:

Jos mies vaan lähtee kävelemään, paras tapa selvitä on humaltua. (tosi ristiriitaista, tiedän…) Samantien sen erouutisen tai torjutuksi tulemisen jälkeen soitetaan tyttökaverille, (tai hyvälle poikakaverille, tässä on kyllä riskejä uuteen ongelmaan…) ja kaapissa juuri tätä hetkeä varten ollut skumppapullo otetaan mukaan, kaupasta haetaan appelsiinimehua ja sitten tehdään nopeat kikatushumalat mimosadrinkein! Kas kummaa, asiat saavat oikeat mittasuhteet ja torjutuksi tulemisen tuska lieventyy!.

Ei minulla muita keinoja ole, eikä kikatushumala toimi vakaviin torjuntatilanteisiin."
– Nainen, 33, naimisissa


"Hyvä kysymys. Se, kuinka pahasti ottaa nahkoihinsa torjutuksi tulemisen, kertoo usein omasta itseluottamuksesta. Ihailen naisia (ja ihmisiä), jotka pystyvät suhtautumaan asiaan niskojaan nakellen tai nauraen – itse koen heti suurta epävarmuutta ja kauhua: "Mikä minussa on oikein vikana?" Kun tulee torjutuksi esimerkiksi seksuaalisesti, se tuntuu aina sisuksissa asti, koska kyse on niinkin intiimistä, henkilökohtaisesta asiasta. Torjutuksi tulemisesta täytyy kuitenkin vain oppia selviytymään juurikin kantapään kautta: kokea se, hyväksyä se ja jatkaa matkaa. Mutta tässä parhain neuvoni: älä kuitenkaan soita exällesi, jos tulet torjutuksi! Torjutuksi tuleminen pitää kokea ilman laastaria."
– Nainen, 27, sinkku


Paras tapa selvitä torjunnasta on suhtautua tilanteeseen hällä väliä -asenteella tai huumorilla. Kun tulet torjutuksi, et itse asiassa menetä yhtään mitään – päädyt vain takaisin lähtöruutuun. Älä suhtaudu itseesi liian vakavasti, vaan naura kömmähdyksellesi ja jatka kohti uusia seikkailuja!
– Nainen, 26, parisuhteessa

Mitä olet aina halunnut kysyä naisilta? Esitä kysymyksesi täällä!

AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

Näitä asioita on jo kysytty naisilta:


Entä mitä sinä haluaisit tietää miehistä?Käy esittämässä kysymyksesi!


AVA

Kuvat: Shutterstock, Splash, Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja