Kuinka yksityiskohtaisesti naiset kertovat seksielämästään ystävilleen? Naiset vastaavat

Usein ajatellaan, että miehet ovat niitä, jotka kerskailevat naisseikkailuillaan, mutta kuinka on naisten laita? MTV Lifestyle otti selvää, kehuskelevatko naiset miesseikkailuillaan.

"Vietin iltaa naispuolisten ystävieni kanssa ja kauhukseni kuuntelin, kuinka he puhuivat "valloituksistaan". Puhuvatko kaikki naiset todella niin tarkkaan ja yksityiskohtaisesti ystävilleen miesseikkailuistaan ja seksielämästään, entä omasta poikaystävästään?" nimimerkki Pauli kysyy tällä viikolla.

Näin naispaneeli vastasi kysymykseen:

"Totta kai puhuvat, jos se on ainoa asia millä elämässään voi kehuskella."
– Nainen, 28, avioliitossa

"Kaikki naiset eivät ole samanlaisia ja kaveripiirillä on iso merkitys. Minusta varsinkin parisuhde on kahden ihmisen välinen asia enkä koe, että seksielämäni kuuluu edes läheisimmille ystävilleni. Joskus jos joku asia kuitenkin mietityttää, ovat tyttökaverit helppoja juttukavereita – joten enköhän ole itsekin syyllistynyt johonkin samanlaiseen. Vertailua ja "valloituksista" yksityiskohtaista kertomista en kyllä ymmärrä. Olen itsekin ollut tilanteissa, jossa en ole melkeinpä pystynyt katsomaan ystävän poikaystävää silmiin, koska olen saanut kuulla asioita, joita en olisi halunnut kyllä tietää."
Nainen, 22, parisuhteessa

"Tämä on varmasti aika paljon kaveriporukasta kiinni. Meidän kiltissä tyttöporukassa ei ole ollut tapana jaella näin yksityiskohtaisia kokemuksia - ainakaan omista poikaystävistä. Itse koen ne ehkä hieman epämukaviksi aiheiksi isossa porukassa. Ehkä kahden kesken voisin jutella jonkun läheisen ystävän kanssa. Porukkamme sinkut saattavat kyllä joskus vitsailla jotain miesseikkailuistaan, mutta silloinkaan emme yleensä keskustele sen yksityiskohtaisemmin aiheesta."
Nainen 26, avoliitossa

"Kyllä puhuvat ja hyvin, hyvin tarkkaan. Voit olla varma, että varustuksesi koko ja sänkytaitosi ovat tytön ystävien – tai ainakin yhden heistä – tiedossa. Ystävillä on myös jo oma käsityksensä siitä, kannattaako naisen enää tavata sinua. Omasta puolestani voin sanoa, että yleensä raportoin kaiken ystävilleni jo silloin, kun mies on vaikkapa röökitauolla, en siis välttämättä odota edes hänen lähtöään. Tilanne muuttuu yleensä seurustelusuhteessa, harva kertoo enää yksityiskohtia seksielämästä, kun suhde on pysyvä ja "pyhä"."
Nainen, 28, sinkku

"En tiedä poikkeaako tuo juuri miesten tavasta kerskua "valloituksillaan." Varmasti molemmista sukupuolista löytyy niitä, jotka puhuvat aiheesta tarkkaan ja niitä, jotka eivät. Pääsääntöisesti ystäville avaudutaan kokemukseni mukaan erilaisista todellisista, mieltä painavista asioista parisuhteessa, kun taas tuntemattomista puhutaan keveämmin ja yksikohtaisestikin, jos juttu on hauska.

Jos jollain on jatkuva tarve korostaa sitä, miten nielee miehiä, hänellä saattaa olla huono itsetunto."
– Nainen, 23, parisuhteessa

"Lähimpien ystävien kanssa asioista puhutaan avoimesti, mutta uskoakseni tilanne muuttuu, kun parisuhde vakavoituu. Harva haluaa kertoa koko ystäväpiirille, mitä avomiehen kanssa tuli puuhailtua lauantai-iltana. Lyhyemmät suhteet ym. ovat asia erikseen ja niistä naiset voivat puhua kaveripiirissään hyvinkin yksityiskohtaisesti."
– Nainen, 28, parisuhteessa

"Hyvin tarkkaan valitulle ja vuosien saatossa luotettavaksi havaitulle ystäväpiirille haluaa toki jakaa omaa seksielämäänsäkin koskevat asiat. Seksi on yksi osa arkea ja aivan kuin kaikki muutkin arkiset asiat, on ystäville tullut aina kerrottua sitä sun toista myös siitä, mitä lakanoiden välissä on tapahtunut. Moni nainen kehuskelee saavutuksillaan aivan samaan tapaan kuin stereotyyppisesti miesten kuvitellaan tekevän.

Siihen pisteeseen saakka kun tiedän, että myös mieheni voisi aivan hyvin olla paikalla kuuntelemassa juttuja, joita seksielämästämme ystävilleni kerron, voin puhua myös meidän seksielämästämme ystävilleni."
Nainen, 25, parisuhteessa

"Eräs tuttavani puhuu kaikki seksiasiansa minulle. Kaikki. Tiedän, mitä mies tekee ja ei tee, ja miltä se naisesta tuntuu. Näin on ollut aina, joten olen tottunut tilanteeseen. En kuitenkaan voisi kuvitella itse jakavani tietoja kumppanin suorituskyvyistä kenellekään. Voin kertoa, että seksiä on, mutta se, millaista se on ja miten usein sitä harrastetaan, on vain minun ja kumppanin asia. Haluan myös, että hän kunnioittaa minua samalla tavalla."
Nainen, 28, sinkku

Lue myös:

Näitä asioita on jo kysytty naisilta:


Entä mitä sinä haluaisit tietää miehistä?Käy esittämässä kysymyksesi!


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat