Mitä ulkonäköongelmaa et kestäisi? Naiset vastaavat

Ulkonäköpaineet ovat aihe, joka on tänä päivänä esillä jatkuvasti, mutta millaista ulkonäköongelmaa kammoksutaan kaikkein eniten? MTV Lifestyle otti selvää.

"Mikä ulkonäköongelma olisi pahin, jonka voit itsellesi kuvitella?", kysyy nimimerkki Arr.

Näin MTV Lifestylen haastattelema naispaneeli vastasi:

"Joku, jota ei voisi peittää mitenkään. Huonon ihon päälle saa meikkivoidetta ja pömppömahan päälle tunikan, mutta jotain todella pahaa vikaa kasvoissa olisi kai vaikea peittää. Jos vaikka puoli naamaa olisi luomen peitossa."
– Nainen, 28, sinkku

"Uskon, että kaikkein eniten jokin ulkonäköongelma häiritsee silloin kun se on kasvoissa. Sen huomaisi heti itse ja siitä saisi varmasti kuulla palautetta myös muilta. Omissa kasvoissa olevilta ongelmilta on usein hyvin vaikea sulkea silmänsä ja siksi jo pienestäkin ei-toivotusta muutoksesta voi muovautua suuri ongelma, jota pahempaa ei voisi kuvitella."
– Nainen, 25, avoliitossa

"Mielestäni pahin ongelma olisi, jos menettäisin esimerkiksi nenäni. Aknet tai muut eivät minua hetkauta, mutta jonkun ihmiskasvoille ominaisen osan puuttuminen olisi vaikea paikka, sillä jokainen keskustelukumppani varmasti huomaisi sen, ja satunnaiset ohikulkijat myös."
– Nainen, 28, sinkku

"Ehkä se, että hampaat olisivat aivan kamalan näköiset. Osa hampaista puuttuisi tai olisivat muuten vain mädäntyneet. Nätti hymy kaunistaa paljon. Iso palovamma tai muu vaurio kasvoissa olisi myös ikävä."
– Nainen, 22, parisuhteessa

"Melkein kaikkiin ulkonäköongelmiin on nykyään jonkinlainen ratkaisu, joten on vaikeaa kuvitella mitään ylitsepääsemätöntä ulkonäkökriisiä. Akne olisi aika ahdistava ongelma, koska siitä ei pääse nopeasti eikä ainakaan helposti eroon."
– Nainen, 23, avoliitossa

"Kärsin muutaman vuoden pahasta aknesta ja ennen sitä en ymmärtänyt, miten paljon se vaikuttaa mm. itsetuntoon ja omaan hyvinvointiin. Varsinkin nyt kun ihoni on jälleen kunnossa, huomaan sen vaikutukset. Vaikea kuvitella erityistä ulkonäköongelmaa, joka olisi se pahin, sillä varmasti jokaisesta asiasta saa kehitettyä itselleen kompleksin niin halutessaan eikä sillä niin väliä, mikä kohta kehossa on kyseessä."
Nainen, 31, naimisissa

"Ihon palaminen olisi ehkä pahin mahdollinen asia. Tarkoitan siis esimerkiksi kasvojen ihon tuhoutumista tulipalossa tai auto-onnettomuudessa. Lisäksi tauti, jossa hiukset, silmäripset ja kaikki muukin ihon karvoitus katoavat lopullisesti, on joskus kauhistuttanut."
– Nainen, 28, parisuhteessa

Näitä asioita on jo kysytty naisilta:


Entä mitä sinä haluaisit tietää miehistä?Käy esittämässä kysymyksesi!


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat