Miksi naiset käyvät yhdessä vessassa? Naiset vastaavat

Naiset lähtevät usein yhdessä vessareissulle – ja käyttävät usein jopa samaa vessakoppia yhtä aikaa. Lue, mistä AVAn naisraati aavistelee tämän johtuvan!

Miksi naiset käyvät yhdessä vessassa? kysyy Ihmettelijä.

Selvitimme vastauksen lukijan lähettämään kysymykseen. Näin AVAn haastattelemat naiset vastasivat:

"Jos on hyvä juttu kesken, mitäpä sitä vessassa käynnin vuoksi keskeyttämään."
– Nainen, 22, parisuhteessa.

"Vessassa käydään yhdessä esimerkiksi sen takia, että siellä voi puhua sellaisista asioista, joista ei viitsisi puhua muun seurueen kuulleen.

Toisaalta vessassa yhdessä käyminen on jotenkin luonnollinen asia, vaikkei mitään erityistä puhuttavaa edes olisi. Naisten vessa on "sosiaalinen tila", toisin kuin ilmeisesti miesten vessa. Naisten vessassa myös vieraat naiset saattavat esimerkiksi kehua toisten naisten hiuksia tai vaatteita tms. tai muutenkin keskustella keskenään."
Nainen, 27, parisuhteessa

"Tavallisissa illanistujaisissa sitä ilmoittaa usein ääneen käyvänsä toiletin puolella puuteroimassa nenäänsä, jolloin kanssasisar saattaa lyöttäytyä matkaan: se on jonkin sortin kohteliaisuutta, laumaeläimen vaistoa. Jos jonoa on paljon, on toisesta myös seuraa. Ja monille vessan seinät toimivat myös loistavana paikkana juoruilulle.

Eri asia on sitten, miksi naiset menevät samaan koppiin: näin käy usein hieman railakkaammissa illanistujaisissa. Yökerhoissa jonot saattavat olla tuhannen tulimmaiset, jolloin hyvän ystävättären kanssa hyökätään samaan koppiin varmistaakseen, että kopista löytyy varmasti vessapaperia, kaveri ei katoa eikä juttu jää kesken. Usein vessahätä myös yllättääkin lähes samaan aikaan: naisen rakko kun tuppaa olemaan niin pieni. Kuitenkin täytyy muistaa, että monet naiset eivät kuitenkaan uskalla tai kykene toimittamaan tarpeitaan toisen ihmisen läsnä ollessa. Olisiko siis kyse tällaisessa tapauksessa alitajuisesta yhteenkuuluvuuden tunteesta ja luottamuksesta? Tässä minä uskallan olla edessäsi, haavoittuvana, pikkuhousut nilkoissa, etkä sinä tuomitse tai kauhistele."
Nainen, 27, sinkku

"Noh. Usein naisten vessaan on myös pitkät jonot, jossa joutuu viettämään tovin jos toisenkin, joten seuraa tarvitaan – kuka jaksaa jonottaa vessajonossa puolta tuntia yksin? On myös paljon muita syitä, jotka riippuvat naisista ja seurueesta – voidaan esimerkiksi mennä vessaan yhdessä, jotta voidaan keskustella keskenään aiheista, joita ei voi muuten kommentoida esimerkiksi koko pöytäseurueelle.

Usein myös kun joku ilmoittaa suuntaavansa vessaan ajattelee itsekin omaa vessahätäänsä, minkä vuoksi sinne sattuu suuntaamaan yhtä aikaa. Miksi miehet eivät käy vessassa yhdessä? Ai paitsi kyllähän he käyvät!"
– Nainen, 30, avioliitossa

"Tätä olen miettinyt itse asiassa itsekin. Joskus on tullut pelastauduttua huonosta pöytäseurueesta sen turvin, mutta kiusallistahan se lähinnä on."
– Nainen, 23, sinkku

"Koska naiset haluavat juoruta vessassa keskenään, lainata toiselta puuteria ja huulipunaa, hiuslakkaa tai vaikka tamponeja, juoda yhdessä piilopullosta, haukkua kaikki seurueen muut jäsenet, suunnitella salajuonia, ja pitää toisilleen seuraa eli olla kavereistaan riippuvaisia rasittavuuteen asti."
– Nainen, 33, parisuhteessa

"Siihen on yhtä monta syytä kuin on naisiakin. Jos seurueessa on kiinnostavia miehiä, niin toki niistä pitää mennä piiloon juoruamaan. Tai vastaavasti, jos seurueessa tai baarissa on jotain ahdistavia sekopäästalkkereita, niin vessaan voi mennä tekemään toimintasuunnitelman niiden karkottamiseksi – tai kadota yhdessä vessareissun jälkeen kokonaan. Vessassa voidaan myös meikata – ja lainata kaverin meikkejä tai sinne voidaan mennä yhdessä vain siksi, ettei huvita mennä yksin tai molemmilla sattuu olemaan pissahätä samaan aikaan. Yleensä humalassa ei ole niin tarkkaa sekään, ollaanko pissaamisen aikana samassa kopissa – siellähän ne jutut jatkuvat sujuvasti."
– Nainen, 28, yksinhuoltaja


Sitä minäkin ihmettelen. Mieluummin menen sinne yksin. Mutta jos joku pyytää seuraksi, menen kyllä juttelemaan mukaan, mutta en itse samalla käytä vessaa.
– Nainen, 33, avioliitossa


"Heh, tätä olen miettinyt itsekin. Sen vielä ymmärrän, että lähdetään vessaan samaan aikaan, mutta monet tunkevat vielä samaan koppiin etenkin yökerhoissa. Vaikka jaan ystävieni kanssa paljon, vessareissun haluan sentään pitää yksityisenä."
Nainen, 26, parisuhteessa

Mitä olet aina halunnut kysyä naisilta? Esitä kysymyksesi täällä!

AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

Näitä asioita on jo kysytty naisilta:


Entä mitä sinä haluaisit tietää miehistä?Käy esittämässä kysymyksesi!


AVA

Kuvat: Shutterstock, Splash, Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja