Miten mies voi mokata pukeutumisessa? Naiset vastaavat

Värikkäät housut, sukat ja sandaalit, avonainen kaula-aukko – mitkä ovat naisten mielestä miesten pahimpia muotimokia? Lue, mitä AVAn naisraati vastasi tähän kysymykseen!

Miten mies voi mokata pukeutumisessa? Ovatko esimerkiksi värikkäät housut miehellä hyvännäköiset? Nimimerkki Lari kysyy.

Selvitimme vastauksen lukijan lähettämään kysymykseen. Näin AVAn haastattelemat naiset vastasivat:

"Mies, aivan kuten nainenkin voi mokata pukeutumalla väärin tilanteeseen nähden. Ei bändipaidassa lähdetä illalliselle eikä frakissa S-markettiin.

Värikkäät housut voivat olla loistava valinta oikeaan tilanteeseen. Persoonallisuus on hyvä juttu, ei tarvitse hukkua tummansiniseen tai harmaaseen. Musta sopii harvalle ainoana värinä."
Nainen, 42, avoliitossa

"Mies voi mokata pukeutumalla sellaisiin vaatteisiin, jotka eivät istu hänelle. Mielestäni suomalaisten miesten yleisin virhe on pukeutua vääränkokoisiin vaatteisiin, ja monella esimerkiksi farkut näyttävät olevan aivan väärää kokoa. Värikkäät housut voivat olla miehellä oikein hyvännäköiset, jos ne sopivat muuten tyyliin ja ovat tosiaan oikeaa kokoa. Trendipelle ei tarvitse olla, mutta vaatekaappia olisi hyvä päivittää ajanmukaiseksi useammin kuin kerran kymmenessä vuodessa. On ilo katsella miehiä, joilla on oma, vahva tyyli."
Nainen, 27, parisuhteessa

"Punaiset housut eivät sovi yhdellekään miehelle. En ymmärrä miten yksikään mies kokee tarvetta vetää jalkaansa värikkäät housut.Mies ei saa missään nimessä käyttää myöskään sateenvarjoa tai laukkua. En seurustelisi missään olosuhteissa miehen kanssa, joka käyttää sateenvarjoa tai laukkua – saati punaisia housuja. Sateenvarjon, laukun tai punaisten housujen käyttäminen kertoo kantajastaan jotain sellaista, mihin minua ei yksinkertaisesti kiinnosta tutustua.

Näiden pahimpien mokien lisäksi paitojen liian avonaiset kaula-aukot, urheilusukat shortsien seurana, crocsit tai liian lyhyet paidat ovat myös aivan järkyttävää katsottavaa. Muuten tärkeää on kiinnittää huomiota siihen, että asu sopii kantajalleen ja että tyyli on yhtenäinen."
– Nainen, 25, avoliitossa


"Hei Lari, mies voi mokata lukemattomilla tavoilla: tässäpä niistä muutamia. Värikkäät housut ovat lähtökohtaisesti ihan hirveät. Erityisesti katukuvassa paljon näkyvät punaiset housut miehellä voisi hävittää tässä pikapuoliin vaikkapa ihan sukupuuttoon. Värikkäät shortsit saattavat olla jopa asteen verran hirveämpiä. Lisäksi miesten on turha esitellä rintakarvojaan paidassa, jossa on järkyttävän suuri kaula-aukko, koska se on juuri sitä – järkyttävää. Hihattomat paidat kera puuhelmien, ei kiitos. Sateenvarjo (pelkäätkö, että meikit leviää?) tai laukku miehellä on aika neitimäistä (paitsi jos siellä on joko tukuittain rahaa tai valtionsalaisuuksia sisältäviä asiakirjoja tai hätätapauksissa kannettava tietokone, iPadinhan voit Lari kantaa kädessä, eikö?). Kaikenlaiset olkihatut ynnä muut, yäk. Myös aurinkolasit tilanteissa, joissa niitä ei tarvita – kuten junassa – on yksinkertaisesti pelottavaa. Ja farkkujen tulisi vaan olla täydelliset, kyllä sen tietää, kun ne vastaan tulevat. Kaikki muut housut ovat hirveitä. Ja vielä: en ymmärrä, että löytyy vielä miehiä, jotka väkisin tunkevat ne tennissukat sandaaleihin. Että tsemppiä vaateostoksille, ota joku nainen makutuomariksi."
Nainen, 27, sinkku


"Pahin moka minkä tiedän on se että vaatteet haisevat. On aivan sama, onko ylläsi verkkarit, pillifarkut, Marilyn Manson -bändipaita, haalarit vai puku kravatteineen kaikkineen – pahinta on, jos vaatteesi haiskahtavat ummehtuneelle, hielle, sikalalle tai ummetukselle. Suosittelenkin, että kunnon pyykkääminen tulee opetella jo nuoresta miehenalusta lähtien, jotta tällaisilta ikäviltä sattumuksilta vältyttäisiin. Mielestäni värikkäät housut sopivat hipsterille, kireät pillifarkut rokkarille – toisin sanoen tärkeintä on, että vaatteet istuvat omaan tyyliin ja asenteeseen (mutta myös vartalon asettamiin vaatimuksiin). Pahinta onkin, jos pukee ylleen liian kireät tai pienet vaatteet, tai vaihtoehtoisesti kohtuuttoman isot vaatteet vain sen takia, koska ei ole varma omasta koostaan. Eihän silloin itselläkään ole hyvä olla?"
Nainen, 27, sinkku

"Huomiota herättävän alas menevä V-kaula-aukko paidassa ei sovi miehelle. Myöskään liian kireät housut tai paita tai liian löysät housut tai paita eivät näytä hyviltä. Juhlapukeutumisessa mies voi mokata pukeutumalla liian rennosti esim. farkkuihin, kun tilaisuus vaatisi pukua. Ja reikäiset sukat roskiin!" Nainen, 26, avoliitossa

"Minkä tahansa sukkien yhdistäminen sandaaleihin on yksi kamalimmista mokista. Mitkään sukat eivät sovi sandaaleiden kanssa vaan niihin voi yhdistää vain paljaat varpaat."
– Nainen, 34, avoliitossa

Mitä olet aina halunnut kysyä naisilta? Esitä kysymyksesi täällä!

AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

Näitä asioita on jo kysytty naisilta:


Entä mitä sinä haluaisit tietää miehistä?Käy esittämässä kysymyksesi!


AVA

Kuvat: Shutterstock, Splash, Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja