Mainos

Mainospomo yleni moottoripyöräkerhossa ulkoasun uudistajana ja autonkuljettajana

Mainosmaailmassa näyttävän uran tehnyt AD Juha Larsson tuomittiin moottoripyöräkerhon välienselvittelyyn liittyvässä jengikahakkajutussa kolmen ja puolen vuoden vankeuteen tapon yrityksestä. Larsson on kerhon prospect-jäsen, eli yhden portaan päässä kerhon täysjäsenyydestä.

Hän oli noussut kerhon hierarkiassa hiljattain. Poliisille jäi kuitenkin epäselväksi, mikä on nopean etenemisen syynä. Esitutkinnassa moottoripyöräkerhon jäsenet kertoivat nousun syystä osin ristiriitaisesti.

"Ilmeen uudistus palkittiin"

Poliisikuulusteluissa ja myöhemmin myös oikeudenkäynnissä kävi ilmi, että Larsson oli hiljattain uudistanut Cannonball MC:n visuaalista ilmettä.

Larsson itse kertoi oikeudessa suunnitelleensa uudistuksia kerhon logoon. Myös kerhon johtoon kuuluvan roadcaptainin ja yhdistyksen varapresidentin mukaan ylennyksen taustalla oli onnistunut suunnittelutyö, joka haluttiin ylennyksellä palkita. Näin roadcaptain kertoi esitutkinnassa:

"Ylennys ei edellytä mitään tekoa, vaan sitä että on ollut tarpeeksi kauan kerhossa ja että on osoittanut kiinnostusta kerhon toimintaan. Juha on graafikko ja hän teki ison duunin keväällä mm. bilepaitojen pohjat, nettisivustot, juhlakutsut ym. Tämä oli yksi syy miksi hänet ylennettiin."

Cannonball MC:n prospect-jäseneksi Larsson ylennettiin keväällä järjestetyissä kerhon 20-vuotisjuhlissa. Samassa yhteydessä myös useat muut jäsenet saivat ylennyksen.

Larsson johtajan luottohenkilö

Poliisi yritti esitutkinnassa selvittää, mikä todellisuudessa oli Larssonin nousun taustalla. Poliisi luokittelee Cannonball MC:n rikollisjärjestöksi, eivätkä "ylennykset" tule järjestäytyneen rikollisuuden parissa itsestään.

Kerhon presidentti kehui Juha Larssonia esitutkinnassa luotettavaksi uudeksi jäseneksi, jolle oli luotettu erityistehtäviä.

"Larsson on prospecti ja olen tuntenut aika lyhyen aikaa herraa. Larsson on luotettava tyyppi, hoitaa sovittuja juttuja ja kuskaa mm. avovaimoni, kun minulla on muita menoja."

Tiedusteltaessa Larssonin ylennyksen syytä hän kertoi myöhemmin seuraavaa.

"Larsson tuli vantaalaisesta porukasta ja oli ollut porukan ns. puuhamies. Larssonin kanssa tuli muitakin vantaalaisia ja piti osoittaa Larssonin ex-johtajuuden muihin nähden tällä prospect-asemalla."

Alansa palkkakuningas

Juha Larsson on palkittu AD ja oli yksi alansa palkkakuninkaista, kunnes hän päätti perustaa oman yrityksen vuonna 2007.

Iltalehden selvitysten mukaan Juha Larsson oli ilmeisesti kytkeytynyt Cannonball MC:n toimintaan jo 2000-luvun puolivälin paikkeilla, ennen yrittäjäksi ryhtymistään. Vuonna 2006 hänet nimitettiin kerhon tatuointiliikeen hallituksen puheenjohtajaksi.

Iltalehden mukaan itsenäisenä yrittäjänä hänen tulonsa eivät enää yltäneet sille tasolle, johon hän oli vuosien varrella tottunut.

LUE KAIKKI JUTUT:

Cannonball-oikeudenkäynti viikolla 40

Maanantai:

Tiistai:

Keskiviikko:

Torstai:

Perjantai:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.