Mainos

Cannonball-jengiläinen: Tähtäsin tahallaan maahan

Cannonball-jengiläisen mukaan toukokuisessa ammuskelussa ei ollut tarkoituskaan osua kahteen jengistä eronneeseen mieheen. - Hän tähtäsi alasuuntaan ja varmistui siitä, ettei osu, avustaja sanoi.

Miehen mukaan ei ollut mitään suunnitelmaa. Tätä vakuutti myös toinen syytetty. Kolmannen mukaan vahingoittaminen oli nimenomaan kielletty.

Jengin presidentin mukaan Cannonball MC ei ole rikollisjärjestö, vaan moottoripyöräkerho.

Syyttäjän näkemys on toinen ja viisi Cannonball-jengiläistä sai syytteen murhan yrityksistä. Tapahtumat sattuivat 23.-24 toukokuuta Helsingissä. Taustalla on tapaus, jossa jengistä eronnut mies oli reilua viikkoa aiemmin puukottanut yhteä jengiläistä. Syyttäjän mukaan uhri oli jengin asekersantti.

Syyttäjä Piia Vottosen mukaan aseet oli ensin haettu Tuusulasta ja myöhemmin viisi miestä meni autolla Herttoniemeen. Siilitie 18:ssa sijatsevan talon edessä avattiin tuli. Ex-jengiläiset lähtivät perään ja tulitus jatkui Itäväylällä. Ex-jengiläiset ampuivat vielä Cannonballin klubitaloa. Kaikkiaan laukauksia ammuttiin parikymmentä.

Kaksi ex-jengiläistä sai syytteen tapon yrityksistä.

Hän ei ole yrittänyt tappaa ketään, ex-jengiläisen avustaja Jaakko Tuutti sanoi. - Hän on ampunut vain kahdesti klubitilan edessä, Tuutti sanoi ja kuvasi tilannetta pakkotilaksi, jossa hän oli ottamassa verekseltään kiinni rikoksentekijöitä.

Avustaja huomautti myös, että kahdella laukauksella ei voi saada viittä hengiltä, joten kyseessä ei voi olla viisi taponyritystä.

Ylipäätään siis suurin osa syytteistä kiistettiin.

Poliisi turvaa oikeudenkäyntiä

Osapuolet ovat poliisin arvion mukaan vihoissaan. Niinpä oikeustalon turvasalissa on enemmän poliiseja kuin syytettyjä. Virkapukuiset poliisit ovat varustautuneet luotiliivien lisäksi suojalasein.

Pääosapuolet on sijoitettu isossa oikeussalissa eri laitoihin.

Aseiden lisäksi poliisi takavarikoi jutussa rahaa, räjähteitä ja mm. kännykkäverkkojen häirintään tarkoitetun laitteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.