Mainos

Cannonball-ammuskelun silminnäkijä epäröi ampujien määrää

Cannonball-oikeudenkäynnissä kuultiin keskiviikkona aamupäivällä Siilitien ammuskelun silminnäkijää. Naapuritalossa asuva reilu 40-vuotias nainen kertoi nähneensä ammuskelun parkkipaikalla.

Hän kertoi ensin, että ampujia oli ainakin kaksi.

– Näin kaksi käsivartta ojennettuna, hänen kertoi oikeudessa.

Puolustusasianajajat tarttuivat tähän ja silminnäkijä epäröi. Poliisikuulusteluissa hän oli kertonut yhdestä ojennetusta kädestä juuri ennen ampumista.

Asiaa tentattiin silminnäkijältä useasti, ja lopulta hän päätyi yhteen käteen. Siitä hän oli kuitenkin varma, että ampumapaikalla Siilitien autokatoksessa oli kaksi miestä.

Kertomus on merkityksellinen, koska oikeudessa yksi Cannonballin prospect-jäsen on myöntänyt ampuneensa kaikki laukaukset. Syyttäjän kanta on se, että ampujia on ollut useita.Paikalta on löytynyt kahden merkkisiä hylsyjä, mutta laukausten määrästä ei ole tarkkaa selvyyttä. Iskemäjälkiä löytyi viisi, kuten hylsyjäkin.

Kuultiin mustan lasin takaa

Jutussa on kyse toukokuisesta jengiammuskelusta, jossa Cannonball-jengiläisiä syytetään ex-jäsentensä murhayrityksistä. Ex-jäsenet lähtivät takaa-ajoon ja ampuivat syyttäjän mukaan takaisin Itäväylällä ja Cannonballin tallilla.

Mustan lasin takaa kuultu silminnäkijä kertoi kiinnostuneensa talojen ympäristössä liikkuneiden miehistä. Ensimmäiset havainnot olivat kello 22.30 aikaan. Ammuskelu tapahtui puolilta öin. Talojen ympärillä oli ollut kolme miestä ja nainen oli aluksi epäillyt miesten aikovan ryöstää läheisen Siwan.

Nainen kertoi jääneensä ikkunaan notkumaan, koska alkoi tuntua että jotain oli meneillään. Hän asuu tapahtumapaikkaa vastapäätä sijaitsevassa talossa. Matkaa tapahtumapaikalle on kuutisenkymmentä metriä. Hän sanoi näkevänsä suoraan Siilitie 18 -talon pihalle.

"Kaksi meni autokatokseen"

Hän seurasi tilannetta ja hetkeä ennen ammuskelua hän oli nähnyt miesten siirtyvän autokatoksen nurkkaan. Juuri ennen ammuskelua nainen kertoi nähneensä kuin autokatoksesta ojentui käsiä. Niitä oli ainakin kaksi.Myöhemmin hän totesi, että käsiä oli ollut vain yksi.

– Aseita en nähnyt, koska alkoi olla hämärää. Pihalla oli kuitenkin valot.

Naiselta kysyttiin olisiko hän havainnut pesäpallomailan. – Olisin.

Heti tämän jälkeen alkoi paukkua. Naapuritalon asukkaan mukaan laukauksia oli "useita". Hänen mukaansa äänten perusteella ammuttiin kahdella aseella.

Oikeudessa kuultu 35-vuotiaan jengistä eronneen miehen vaimo kertoi kuulleensa Siilitien asuntoon neljä laukausta.

Oikeudenkäynnissä on kuultu keskiviikkona todistajia, vaikka vielä on muutama epäiltykin, muun muassa Cannonballin presidentti kuulematta.

Miten osattiin olla oikeaan aikaan paikalla?

Syyttäjä Pia Vottonen yritti kysymyksillä selvittää miten Cannonball-jäsenet osasivat olla Siilitien luona juuri oikeaan aikaan.

– En osaa sanoa, uhriksi joutunut 35-vuotias mies sanoi. – Joko siellä on odotettu pitkään tai sitten on käynyt onni.

35-vuotias ja hänen kaverinsa saapuivat kotitalolle mökiltään puolen yön aikoihin. Silminnäkijän mukaan Cannonball-miehet olivat olleet talon ympäristössä puolitoista tuntia.

Soititteko kenellekään?

– En.

Kirjoititteko Facebookiin?

– En.

Aiemmin salissa kuultu 35-vuotiaan vaimo kertoi, ettei hänkään ole kertonut kenellekään – kuten ei myöskään mukana ollut toinen jengistä eronnut mies.

Ampumiset myöntänyt 43-vuotias prospect-jäsen sanoi joskus kuljettaneensa 35-vuotiasta kotiinsa, mutta hänen mukaansa aivan tarkkaa käsitystä ei talosta ollut. Paikalla oli oltu enemmän tai vähemmän summamutikassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.