Cannonballin presidentti ihmetteli poliisin tiedustelutoiminnan virheitä

- Ei tämä mikään armeija ole. Tässä on perheellisiä ja työssäkäyviä, Cannonball MC:n presidentti sanoi. Häntä kuultiin oikeudessa, jossa puidaan toukokuista jengiammuskelua.

- Meidän jäsenten työttömyysprosentti on sama kuin Suomen valtiossa. Me tehdään töitä siinä kuin kaikki muutkin.

51-vuotiaan mukaan esimerkiksi lastenhoito saattaa toisinaan mennä jengin asioiden edelle. - Jäsenten yksityiselämä ei kiinnosta, jos se ei vaikuta klubin toimintaan.

Cannonball otti värit 1991. Toiminta oli alkanut muutama vuosi aiemmin. - Tämä on järjestäytynyt moottoripyöräkerhoksi eikä rikoksien tekemiseen. Taustalla on rekisteröity yhdistys, jonka tarkoitus on edistää moottoripyöräkulttuuria.

Presidentti ihmetteli poliisin tiedustelutoimintaa ja sitä miten se on ollut väärässä.

- Mua on epäilty kuolleeksi ja pari kertaa, että olen lopettanut. Viisi kertaa poliisi on epäillyt, että me olemme menossa Outlawsiin.

Outlaws on iso kansainvälinen jengi, samanlainen kuin Helvetin enkelit tai Bandidos.

- Kerran ihmeteltiin onko yksi jäsenemme vaihtanut leiriä. Selvisi, että tämän epäilyn taustalla oli se, että maatilan omistanut jäsen oli vetänyt variksenpelättimen päälle Bandidosin support-paidan. Johtopäätökset oli tehty tästä.

Hölmöyksien selvittämistä

- Mun elämä olisi ollut kaksikymmentä vuotta aika erilaista, jos jäsenet ovat tehneet niin kuin mä sanon. Eteenpäin menemisen sijaan joudutaan selvittämään jäsenten tekemisiä hölmöyksiä.

Kesällä 2009 Turun hovioikeus katsoi Cannonballin rikollisryhmäksi. Presidentin mukaan kyse oli paikallisten ylilyönnistä.

Hänet on tuomittu törkeästä huumausainerikoksesta. Siinä oli kyse kahden amfetamiinikilon ostamisyrityksestä, josta seurasi viiden vuoden vankeustuomio. - Kyse oli minuutin puhelusta, joka tulkittiin näin

Jos rikoksia tehdään, ne tapahtuvat yksilöinä, 51-vuotias sanoi.

Presidentin asianajaja Ari Halonen kysyi saako kerho rahaa jäsenten rikollisesta toiminnasta? - Ei.

Jos jäsen tekee rikoksen, pitääkö maksaa kerholle tuotoista? - Ei.

Presidentin mukaan kerhona ei käytetä väkivaltaa värien puolustamiseen, mutta yksilöt ovat tällaisiin tilanteisiin joutuneet.

Presidentti sanoi olleensa lomalla viimeksi vuonna 1999, jollei vankeusaikaa lasketa sellaiseksi.

"En halua syödä retiisejä"

- En havittele yhteiskunnan ulkopuolista elämää. Silloin joutuisi asumaan metsässä ja syömään retiisejä. Mulla ei ole 1% merkkiä ole ollut missään.

- Yhteiskuntaa tarvitaan. Ei tämä muuten toimisi, hän sanoi ja mainitsi esimerkkinä terveydenhuollon.

- Biker-elämäntapa ei ole hyökkäys järjestäytynyttä yhteiskuntaa vastaan.

- Meillä prosenttimerkki on otettu käyttöön viisitoista vuotta sitten. Sen saivat ne, joilla oli moottoripyörä ja ne joilla ei ollut pyörää, ei merkkiä tullut.

Kerhon kuukausijäsenmaksu on sata euroa kuukaudessa. Jäseniä on nyt noin 120 Helsingissä ja muissa kaupungeissa.

Cannonball-oikeudenkäynti - maanantai:

Tiistai:

Keskiviikko:

Torstai:

Lue myös:

    Uusimmat