Mainos

Poliisi koeampui Cannonballin oven Myytinmurtajien tyyliin - kaikki ei mennyt niin kuin piti

Keskusrikospoliisi teki Cannonball-tutkinnan yhteydessä koeammunnan viime kesänä. Tarkoituksena oli selvittää olivatko moottoripyöräjengin tallin läpi ammutut 9 millimetrin laukaukset hengenvaarallisia vielä sisällä.

Koe tehtiin television Myytinmurtajien tapaan. Tai ehkä pikemminkin Myytinmurtajat tekevät kokeitaan poliisin tutkijoiden tapaan.

Joka tapauksessa oven sisäpuolelle asetettiin kymmenprosenttinen gelatiininukke, jolla oli keinotekoinen ihmisiho. Tällainen vastaa ihmistä ja siitä voidaan päätellä osuman vaarallisuus.Vieressä oli nopeuskamera valmiina mittaamaan luodin nopeutta. Ase oli sama Glock-pistooli, jota käytettiin jengiammuskelussa.

Keskusrikospoliisin rikoslaboratorin tutkija kertoi testistä oikeudessa keskiviikkoiltana.

Ovi suljettiin ja poliisi ampui oven läpi puolentoista metrin etäisyydeltä pleksisuojan aukon läpi. Paikalla ollut poliisi kuvasi meteliä kerrostaloalueella melkoiseksi. Laukauksia ammuttiin kaikkiaan kahdeksan.

Kaikki ei sujunut suunnitellusti

Kuten suositussa televisiosarjassa niin tosielämässäkään kaikki ei suju suunnitellusti. Heti alkuun sattui vastoinkäyminen, kun toisena ammuttu luoti osui ovessa olevaan hakaseen, pirstaloitui ja rikkoi nopeuskameran.

Lopputulos oli kuitenkin selvä: 9 millimetrin luodit olivat hengenvaarallisia myös oven toisella puolella. Ne upposivat tappavan syvälle gelatiiniin.

Todistajana kuultu krp:n rikostutkija kertoi, että ovi oli halpaa peltiä ja luoti meni helposti läpi. - Millisellä pellillä ei ollut oikeastaan minkäänlaista vaikutusta.

Kenttäkoe tehtiin myös 22-kaliiperin aseella, mutta sen luodit eivät ovea läpäisseet.

Krp jatkoi nopeustestejä myös seinästä kimpoavilla luodeilla vielä laboratorio-oloissa.

Mutta kuka korvaa oven?

35-vuotias jengistä eronnut mies ampui toukokuisessa jengiammuskelussa oven läpi 9 millimetrin aseella. Viipurinkadun taloyhtiö vaatii oikeudessa syytetyltä 5000 euron korvauksia rikkoutuneesta ovesta.

35-vuotiaan puolustus on myöntänyt 250 euron vahingot. Puolustus huomautti, että peltiovi tuhoutui kunnolla koeammunnoissa.

35-vuotias ampui vain kahdesti ja poliisi kahdeksan kertaa.

Cannonball-oikeudenkäynti - maanantai:

Tiistai:

Keskiviikko:

Torstai:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.