Mainos

Syyttäjä: Cannonball-ammuskelun taustalla mm. Facebook-pilkka

Syyttäjä Piia Vottosen mukaan toukokuisen jengiammuskelun taustalla on monia syitä, muun muassa se, että jengistä eronnut jäsen oli pilkannut Cannonballia Facebookissa. Lisäksi juttuun nivoutuu jengin asekersantin pahoinpitely ja epäily poliisille vasikoinnista.

Syyttäjän mukaan tapahtumat lähtivät liikkeelle huhtikuussa. Tuolloin kaksi jäsentä erotettiin jengistä. Syynä oli se, että miehet eivät olleet sopeutuneet kerhoon ja aiheuttaneet ongelmia. Syyttäjä piti mahdollisena myös, että miehet olivat eronneet itse.

Näin syyttäjä kuvasi tapahtumia asiaesittelyssään.

Toinen miehistä oli sen jälkeen Facebookissa kirjoittanut negatiivisia asioista jengistä, presidentistä ja asekersantista. Huhtikuun lopussa poliisi sai nimettömän vihjeen aseista, jotka olisivat eronneen asunnossa.

Mies uskoi jengin olleen poliisille annetun vinkin takana.

Toinen eronnut sai samoihin aikoin uhkaavan sävyisen tekstiviestin asekersantilta.

Asekersantin puukotus

Tapahtumat etenivät kiihtyvällä tahdilla.

14. toukokuuta eronnut mies meni kerhotilalle palaluttamaan mm. Cannonballin paitoja. Liivinsä hän oli antanut takaisin jo aiemmin, mutta mies joutui sanaharkkaan presidentin ja aseksantin kanssa.

Miestä uhattiin, että "voi tulla reikiä ja jos ei Facebook kirjoittelu lopu, niin tapahtuu oikeasti jotain".

Eronnut potkaisi asekersanttia alavatsaan ja puukotti mahaan. Tapahtumat tallentuivat ääninauhalle, koska eronneella oli nauhuri mukana. Mies oli siis nauhoittanut tapahtumat kerhotalon edessä, myös puukotuksen. Asekersantti joutui sairaalaan, jossa hän kertoi tuntemattoman miehen puukottaneen häntä. Poliisille puukotuksesta ei ilmoitettu.

21. toukokuuta Cannonball vietti 20-vuotisjuhlia. Kaksi eronnutta miestä matkusta Helsingistä pois. Molemmat kulkivat luotiliivit yllä ja kantoivat asetta.

21. toukokuuta toinen eronnut oli asekersanttiin yhteydessä ja halusi keskustella siitä miten asiat voitaisiin hoitaa rauhallisesti. Asekersantin mukaan heillä ei ollut mitään keskusteltavaa.

23. toukokuuta jengiläiset olivat puhelimitse ja tekstiviestein yhteyksissä toisiinsa. Illansuussa kaksi miestä oli hakenut pistoolin Tuusulasta. Kerhotilassa oli pidetty palaveri, jossa oli syyttäjän mukaan keskusteltu Siilitielle menemisestä.

Eronnut mies asui juuri Siilitiellä.

Väijytys Siilitiellä

Syyttäjän mukaan miehet odottivat Siilitiellä noin puolitoista tuntia. - Se oli väijytystilanne, syyttäjä sanoi.

Puolenyön jälkeen jengiläiset olivat menneet Siilitie 18 -talon vieressä olevan autokatokseen piiloon. Eronneet miehet tulivat paikalle Mercedeksellä. Mukana oli toisen miehen perhe, joka saatettiin ylös asuntoon. Kun miehet palasivat alas, heitä ammuttiin. Toinen suojautui auton taakse, toinen yritti päästä rappuun, mutta ovi oli lukossa. Hän juoksi talon kulman taakse suojaan.

Ampujat lähtivät pakoon kahdella autolla ja eronneet Mercedeksellä perään.

Itäväylällä Kipparlahden liittymän kohdalla molemmat tulittivat toisiaan.

Pakenijat ja takaa-ajajat päätyivät Cannonballin Viipurinkatu 1:ssä sijaitsevan kerhotilan eteen. Eronneet ampuivat paitsi autoa niin myös oveen.

- Tilanne oli nopea ja ampumisen jälkeen eronneet poistuivat paikalta, syyttäjä sanoi. Kaikkineensa tapahtumat kestivät noin 20 minuuttia. Eronneet kaivoivat aseet maahan puistoon Karjalankadulla.

Jengiläiset antoivat aseet yhdelle hangaround-jäsenelle, jonka piti hävittää aseet. Poliisi otti kuitenkin miehen matkalla kiinni.

Syytetyt ovat pääosin kiistäneet syytteet. Heidän mukaansa tekoja ei ollut suunniteltu, eikä tarkoituksena ollut ampua kohti.

Katso Jarkko Sipilän juttu (Seitsemän uutiset 3.10.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.