Mainos

Cannonballin prospect-jäsen otti kaiken vastuun ampumisesta

- Vain minä ammuin, eikä muilla ollut aseita. Kukaan ei käskenyt minua, 43-vuotias Cannonballin ehdokasjäsen totesi oikeudessa. Oikeustalolla puidaan toukokuista jengiammuskelua.

Syyttäjän mukaan kostoa oli suunniteltu jengin presidentin käskystä ja ampujia oli useita. Tarkoituksena oli tappaa jengistä eronnut 35-vuotias ja hänen kaverinsa.

43-vuotias syytetty kertoi kuitenkin toista.

Mies kertoi, että hänet oli hyväksytty Cannonballin jäseneksi loppuvuodesta 2010. Hänet ylennettiin hangaround-jäsenestä prospectiksi Cannonballin 20-vuotisjuhlissa, muutama päivä ennen ammuskelua.

- Ylennys oli iso yllätys.

"Matkalla pihapeleihin"

Tapahtumapäivänä Tuusulasta oli ensin haettu kaksi pesäpallomailaa ja kaksi luvatonta asetta. Miehen mukaan ajatus oli syntynyt toisen jengiläisen kanssa keskustelussa, eikä jengin johdolla ollut mitään tekemistä sen kanssa. Avunannosta murhaan syytetty hangaround-jäsen oli autokuskina, mutta 43-vuotiaan mukaan hän ei tiennyt tarkoituksesta mitään.

Herttoniemen Siilitielle mentiin myöhään illalla "pihapeleihin" eli tarkoitus ei ollut ampua, vaan pahoinpidellä mailoilla. - Mukana oli pesäpallomailat. Aseet tulivat mukaani hetken mielijohteesta.

Syyttäjä huomautti, että poliisikuulusteluissa - sen jälkeen kun hän heinäkuussa oli ottanut vastuun ampumisesta - mies oli kertonut vain Glock-pistoolista. Nyt hän kertoi Glockista ja Berettasta. Laukaukset oli ammuttu kateisiin jääneellä Berettalla.

Miehen mukaan tyhjin taskuin ei haluttu rajuhkon maineen omaavaa jengistä eronnutta 35-vuotiasta miestä kohdata. - Miehellä oli selvittämättömiä asioita.

"Ei ihan fiksuin homma"

Miehen mukaan heillä ei ollut mitään tietoa siitä asuuko riitautunut 35-vuotias mies Siilitiellä. - Odottelimme siellä aikansa. Kaveri kävi välillä kahvilla ja mä jäin nukkumaan univelkaani autoon. Puhuttiin, ettei ole ihan fiksuin homma, kun ei mitään tietoa siitä onko kaveri tulossa.

Mies sanoi, ettei havainnut Siilitiellä aseita kenelläkään muilla. Syyttäjän näkemys on se, että ampujia oli useita.

- Olimme lähdössä jo oikeastaan pois, kun tämä kaveri ajaa paikalle. Emmimme tilannetta, kun huomasimme toisen miehen.

Kun 35-vuotias ja hänen kaverinsa tulivat Mersulla pihaan, 43-vuotias oli siirtynyt autokatokseen.

43-vuotias kertoi eronneen menneen taloon, mutta hän palasi pihalle nopeasti. - He tulivat ulos ja joku huusi: "Ase!". Näytti, että hän osoittaa meitä aseella. Oma aseeni oli taskussa. Otin sen esiin ja ammuin kolme laukausta. Tarkoitus oli ampua ohi ja antaa meille aikaa paeta.

"Halutessani olisin osunut"

43-vuotiaan mukaan 35-vuotias ja hänen kaverinsa olivat auton takana, kun hän ampui. 35-vuotias kertoi omassa kuulemisessaan olleensa oven kohdalla. Laukaukset osuivat autoon.

- Olen harrastanut metsästystä ja urheiluammuntaa 30 vuotta. Haulikolla olen ampunut esimerkiksi 10000 laukausta vuodessa eli kaksi kertaa enemmän kuin MM-tason ampujat. Pistoolirata on 25 metriä ja sillä osun pomminvarmasti jalkapallon kokoiseen maalitauluun. Halutessani olisin osunut mieheen.

- Luulen, että meitä kohti ammuttiin jo silloin, mutta tilanne oli sekava.

Mies sanoi ampuneensa vielä kaksi laukausta pusikkkoon. Poliisi löysi paikalta viisi hylsyä.

"Ammuin sivuikkunasta"

- Lähdimme Nissan-romulla pakoon. Itäväylällä Mersu sai meidät kiinni. Autoa kohti ammuttiin useita laukauksia ja pidin päätäni alhaalla jalkatilassa.

- Meillä ei ollut mitään mahdollisuutta karistaa Mersua. Avasin sivuikkunan ja ammuin kerran tai kaksi osin ulkona roikkuen vasemmalla kädellä Mersua kohti. Se on muuten koko lailla mahdotonta.

- Mersu tuli rinnalle ja vielä meitä kohti ammuttiin. Kuljettaja sanoi, että pidä kiinni. Hän teki lukkojarrutuksen ja ohjasi auton Kulosaaren liittymään. Pääsimme pakoon.

"Syvennykseen piiloon"

- Päädyimme Cannonballin tallin pihalle. Kumpikaan meistä ei tiennyt järkevämpää paikkaa. Nousimme autosta ulos ja löin auton oven kiinni. Takaikkuna helähti siinä paskaksi.

Olin avain kädessä tallinoven edessä, kun mersu tuli pihalle. - Tuli helvetin kiire. En ole varma ehdimmekö vetää ovea kiinni ennen kuin tuli laukauksia. Olin keskellä käytävää, kun ensimmäiset laukaukset tulivat sisään. Olin syvennyksessä piilossa.

Hetken perästä hiljeni ja mies kurkkasi pihalle. - Ulkona oli rauhallista.

"Presidentiltä ei käskyä"

Jengin presidentin avustaja kysyi onko presidentti antanut 43-vuotiaalle käskyjä tehdä jotain lainvastaista.

- Ei todellakaan.

Oliko tiedossa presidentin kanta 35-vuotiaaseen ja tämän kaveriin?

- Jossain viikkopalaverissa oli juttua, että kavereiden asioihin ei ole syytä puuttua millään lailla.

Tuliko presidentin kanta puheeksi, kun olitte menossa Siilitielle?

- Ei tullut. Kaverin kanssa puhuttiin, että jos sinne mennään, niin se on meidän juttu.

Cannonballin asekersantin avustaja kysyi oliko asekersantti pyytänyt ennen Siilitielle lähtöä jotain toimia?

- Ei ole.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.