Mainos

Pieni sanaharkka riitti - Cannonball-jutun tuomari keskeytti istunnon välittömästi

Käräjäoikeuden puheenjohtaja keskeytti Cannonballin presidentin kuulemisen, kun hän naljaili salin toisella puolella istuvalle 35-vuotiaalle jengistä eronneelle. Tämä kuittasi välittömästi.

Presidentti huomautti vain jengin kokouksiin osallistumisen pakollisuudesta, johon 35-vuotias huomautti niiden tarpeettomuudesta.

Käräjätuomari Maritta Pakarinen reagoi tähän kuumenemiseen heti ja päätti puolen tunnin tauosta.Sen jälkeen kuultaisiin poliisin teknisiä tutkijoita todistajina. Presidentin kuulemista jatkettaisiin myöhemmin.

Oikeudenkäyntiä ovat leimanneet erittäin mittavat turvatoimet. Käräjäoikeuden turvasalissa on laidoilla ja ryhmittymien välissä toistakymmentä virkapukuista ja siviilipoliisia. Jengiläisiä kuljetetaan saliin ja salista yksitellen ja aina ympärillä on puolenkymmentä virkapukuista.

Poliiseja on myös oikeustalon ympäristössä.Salissa puidaan toukokuista jengiammuskelua, jonka taustalla ovat Cannonball-jengiläisten ja 35-vuotiaan riidat.

Eilen 35-vuotias käytti jengistä kovaa kieltä. Selvää on, että arvostus on toisella puolella yhtä matalaa.

Juttua on puitu keskiviikkona ankeassa turvasalissa keskeytyshetkellä keskiviikkona jo kahdeksan tuntia. Oikeudenkäynti on aikataulustaan jäljessä.

"Espoon mustalaisetkin perivät velkoja"

Presidentti ehti kuitenkin kertoa riitojen syistä ja tapahtumista jonkin verran. Kertomus alkoi kolmen vuoden takaa.

Presidentin mukaan kolme vuotta sitten poliisi oli pyytänyt Cannonballin johtoa kokoukseen. Poliisi oli ihmetellyt mihin jengi varustautuu, kun se hankkii luotiliivejä ja aseita. Presidentin mukaan heillä ei ollut tällaisesta tietoa.

Asiaa oli selvitelty, jolloin oli käynyt ilmi 35-vuotiaan ja hänen kaverinsa hankkineen muiden tietämättä aseita ja luotiliivejä.

Presidentti kertoi myös, että virolaiset olivat soittaneet jengille ja kummastelleet sitä, miksi 35-vuotias ja hänen kaverinsa eivät ole maksaneet velkojaan. Velat siirtyisivät kohta jengille. Presidentin mukaan Espoon mustalaisetkin olivat kaksikon perässä. Lisäksi presidentin "dynamic duo'ksi" kuvaama kaksikko oli aiheuttanut sen, että jengi menetti 8000 euroa.

– Erottaminen taisi olla aika selvä. Minä tein lopullisen päätöksen.

Presidentti täsmensi, että 35-vuotias erosi itse, mutta hänen kaverinsa oli jo erotettu.

Syyttäjä kysyi Facebook-kirjoittelusta ja erimielisyyksistä.

– Mulla on ollut kaikkien Facebookiin kirjottavien kanssa erimielisyyksiä. En ymmärrä miksi sinne pitää kirjoittaa, että nyt menen ulos ja nyt tulen sisään.

Johtajan käsky oli ollut selkeä: miehille ei saanut tehdä mitään. Presidentti kertoi antaneensa tällaisen käskyn, koska jengi halusi 15000 euron erorahat. – Heillä oli kykyä maksaa rahat.

"Hakkaaminen olisi ollut järjetöntä"

Presidentti piti ajatusta siitä, että 35-vuotias olisi hakattu hänen palauttaessaan jengipaitoja kymmenisen päivää ennen ammuskelua järjettömänä.

– Keskellä päivää ulkona ja sata ikkunaa molemmin puolin. Miehen poika oli lisäksi katsomassa tilannetta autossa.

Facebookista oli puhetta tässäkin. Presidentti oli sanonut, että 35-vuotiaan olisi syytä lopettaa Facebookin kirjoittamisen tai tapahtuu jotain.

Syyttäjä kysyi: Mitä olisi tapahtunut?

– Mä olisin voinut laittaa sata jätkää ja niiden tuttavat kirjoittamaan sinne Facebookiin. Se olisi ollut jo eri juttu.

Paitojen palautuksen yhteydessä 35-vuotias puukotti asekersanttia. – Tilanne oli se, että tästä huolimatta halusimme niitä rahoja.

Presidentti piti typeränä ajatusta, että kerhon 20-vuotisjuhlien aikana olisi tehty jotain. – Siellä on ympäristössä niin paljon poliiseja, ettei sieltä voisi lähteä mihinkään.

Ammuskelupäivänä presidentti oli harjoittelemassa Hyvinkäällä. Hän on ikäluokassaan kansainvälisen tason penkkipunnertaja.

Itse ammuskelun aikaan presidentti oli itse kylässä.

Hän sai kuulla jengin tallin ovien ammuskelusta seuraavana aamuna, mutta Siilitien tapahtumista hän oli saanut tiedon tiedotusvälineistä ja poliisista. – Mitään tietoa ei ollut ennakkoon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.