Mainos

Cannonball-oikeudenkäynnissä selvisi paljon uutta tietoa

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt Cannonball MC-jengin presidentin ja jengin asekersantin syytteet Helsingissä viime keväänä tapahtuneesta ammuskelusta. Johtajaa ja toista jengin jäsentä syytettiin osallistumisesta jengistä eronneiden miesten murhien suunniteluun sekä murhien tilaamiseen järjestön hierarkian alemman portaan jäseniltä.

Käräjäoikeuden perustelujen mukaan on ilmeistä, että syytetyillä olisi ollut selkeä motiivi ja tilaisuus suunnitella eronneiden jäsenten surmaamista. Erimielisyyksiä oli ollut muun muasssa kerhotalon edustalla tapahtuneen puukotuksen, Facebookissa esitettyjen vasikointiväitteiden sekä istuntojen jälkeenkin epäselviksi jääneiden erorahakiistojen vuoksi.

Syytteet kuitenkin menivät nurin, sillä oikeuden mukaan pienintäkään konkreettista näyttöä siitä, että ampuminen olisi tapahtunut presidentin tai asekersantin toimeksiannon perusteella, ei ole. Kumpikaan järjestön johtohahmoista ei ollut paikalla itse ampumisessa.

Pelkkä järjestön hierarkia ja "värien likaaminen" ei riitä todisteeksi siitä, että presidentti olisi tilannut henkirikoksen, joka jäi yritykseksi, tai että kakkosmiehenä toiminut asekersantti olisi antanut asiassa toimeksiantoja järjestön alemmille jäsenille.

Vapautettiin jo istuntojen päätteeksi

Syytteiden kaatuminen ei tullut yllätyksenä, sillä käräjäoikeus vapautti presidentin ja asekersantin tutkintavankeudesta jo aiemmin tässä kuussa käytyjen istuntojen päätteeksi.

Syytteissä oli kyse viime keväänä Itä-Helsingissä tapahtuneesta ammuskelusta ja sitä edeltäneestä puukotuksesta. Välienselvittelyyn osallistui jengin nykyisiä ja entisiä jäseniä, joille käräjäoikeus langetti tuomioita muun muassa tapon ja surman yrityksistä. Pisin rangaistus oli kolme ja puoli vuotta ehdotonta vankeutta.

Syyttäjä oli vaatinut jengin entisille ja nykyisille jäsenille yhteensä 65,5 vuoden tuomioita.

"Ei rikosten tekemistä varten"

Käräjäoikeus totesi tuomion perusteluissa myös, ettei Cannonball MC:tä pystytty oikeudenkäynnin aikana osoittamaan rikollisjärjestöksi.

Oikeuden mielestä ampumisia ei voida pitää jengin nimissä tehdyksi rikokseksi, eikä pelkkä järjestöön kuuluminen riitä tuomaan ampumisesta kovempia tuomioita.

Käräjäoikeuden mukaan jutussa ei tullut esiin sellaista tietoa, jonka mukaan Cannonball MC olisi perustettu rikosten tekemistä varten.

(MTV3)

LUE KAIKKI JUTUT:

Cannonball-oikeudenkäynti - maanantai:

Tiistai:

Keskiviikko:

Torstai:

Perjantai:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.