Mainos

Poliisitutkinta: Eronnut haukkui Cannonball-johtoa Facebookissa "sairaiksi vanhoiksi miehiksi"

Poliisin esitutkinta-aineiston mukaan jengistä eronnut 35-vuotias mies haukkui Facebookissa jengin johtoa sairaiksi vanhoiksi miehiksi.

- Haukuin epäsuorasti ja suorasti muutamaa Cannonball-henkilöä vasikaksi, varkaaksi ja muutenkin saamattomiksi sairaiksi vanhoiksi miehiksi, mies kertoi poliisikuulusteluissa.

- Välimme kerhoon olivat hieman jäätävät tämän takia.

Esitutkinnan mukaan mies oli haukkunut yhtä jengiläistä lääkkeiden väärinkäyttäjäksi, joka "ei ole tällä planeetalla". Hän väitti myös, ettei Cannonball pidä lupauksiaan.

Cannonball-jengiläisiä syytetään 35-vuotiaan ja erään toisen jengistä eronneen miehen murhayrityksestä toukokuussa. 35-vuotias ja hänen kaverinsa puolestaan ovat syytteessä tapon yrityksistä, kun he lähtivät väijytyksen jälkeen ampujien perään ja tulittivat jengiläisiä. Syytetyt ovat kiistäneet nämä väitteet. 35-vuotiasta syytetään myös törkeästä pahoinpitelystä, kun hänen epäillään puukottaneen jengin asekersanttia reilu viikko ennen ammuskelua.

35-vuotias kertoi epäilleensä Cannonballin vasikoinen hänet poliisille, kun Malmilla sijaitsevaan asuntoon osattiin tehdä kotietsintä ja sieltä löydettiin rynnäkkökivääri. Samaan aikaan miehen yrityksen toimistoon murtauduttiin ja firmalta varastettiin rahaa.

"Kyllästyin touhuun"

Useita vuosia jengissä jäsenenä ollut mies kertoi kyllästyneensä muutenkin touhuun.

- Kun yksilöllä on ongelmia, johon tarvitaan kerhon apua, sitä ei juuri koskaan tullut. Päinvastoin odotettiin, että aina piti olla valmiina antamaan kaikkensa kerhon puolesta.

Mies kertoi olleensa täysjäsenenä muuttohommissa, kun hängäreitä ja prospecteja ei saatu ruotuun, mutta kun hän itse oli vankilassa kukaan ei auttanut hänen raskaana olevaa vaimoaan missään asiassa.

- Kerhooni tuhlaamani aika verrattuna saatavaan "hyötyyn" oli aivan perseestä. Jokaisesta pikkuasiasta piti inistä kuin lapsi ja vastavuoroisesti jos jollakin oli ongelma, suuri tai pieni, ei ketään kiinnostanut vi***akaan.

- En ymmärtänyt kerhon ideaa ja kuka sitä johti. Mietittyäni plussia ja miinuksia ja katsottuani peiliin, hävetti kuulua moiseen kerhoon.

Toinen jengistä eronnut ja myös murhayrityksen kohteeksi joutunut kertoi, että he pitivät luotiliivejä jatkuvasti päällä ja mukana olivat aseet.

- Suomessa on sananvapaus ja olen varmaan jotain siitä kerhosta ihmisille kommentoinut. Olen varmasti kertonut millaista hiekkalaatikkotouhua se toiminta on ja millaisia varkaita koko porukka on, 36-vuotias sanoi poliisille.

"Kaksikko aiheutti ongelmia"

Cannonballin johtajan mukaan erotettu - tai itse eronnut, kuten miehet itse sanovat - kaksikko aiheutti kerholle ongelmia.

- Kerho sai selvittää asioita, joihin kerho ei liittynyt. He ottivat kaiken hyödyn irti kerhosta, mutta eivät itse antaneet mitään kerhon suuntaan, mies kertoi poliisille.

- Olin huolissani, että kaksikko oli sotkenut asiansa niin pahasti, että Cannonball-kerholaiset joutuisivat heidän takiaan "vilkuilemaan olkapäänsä yli".

Johtajan mukaan kerhossa enemmistö oli sitä mieltä, että kaksikko saisi lähteä.

- Kaksikko omalla toiminnallaan ja käyttäytymisellään kaivoi kyllä verta nenästä. Kukaan ei kuitenkaan tuonut minulle esille, että vi***us on niin kova, että tekisi mieli tappaa kaksikkoa.

Vasikointiväitteistä johtaja totesi 35-vuotiaan "puhuvan paskaa, kuten normaalisti".

- Sanoin muutaman kerran, että lopettaa paskan jauhamisen, koska se oli turhaa ja hyödytöntä.

Johtaja sanoi kehoittaneensa muita jengiläisiä pitämään jäitä hatussa kaksikon suhteen.

Johtaja kertoi poliisille, että jengiin pääsee jäseneksi, jos joku jäsen ehdottaa. Hakijalla pitää olla moottoripyörä tai vakaa aikomus hankkia sellainen. - Olen kerhon presidentti ja teen lopullisen päätöksen kuka pääsee jäseneksi kerhoon.

Cannonballilla on johtajan mukaan noin sata jäsentä. Kerholla on yksi pääosasto Helsingissä ja viisi alaosastoa Turussa, Hämennlinnassa, Joensuussa ja Lohjalla. Kerho rahoittaa toimintansa jäsenmaksuilla ja keräyksillä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.