Mainos

Moottoripyöräjengiltä löytynyt outo laite ihmetytti poliisia

Kuvassa oleva esine löytyi kotietsinnällä kesäkuussa Helsingin Pihlajamäestä. Toukokuiseen jengiammuskeluun liittyvässä Cannonball-tutkinnassa oli tehty lisää kiinniottoja. Poliisi ratsasi jengin asekersantin ex-vaimon asunnon, koska asekersantti asui poliisin tietojen mukaan Liusketien asunnossa.

Makuuhuoneen kaapista vaatteiden alta löytyi kaksi oranssiin teippiin käärittyä pakettia, joissa oli puolisen kiloa jauhemaista ainetta. Keskusrikospoliisin rikoslaboratorio osasi kertoa, että paketeissa oli yhteensä 410 grammaa dynamiittityyppistä louhintaräjähdysainetta.

Lisäksi asunnossa olleesta repusta löytyi metallinen, tupakka-askin kokoinen laite, jossa oli kolme antennia. Mitään merkintää laitteen nimestä tai edes valmistusmaasta ei ollut.

Se lähetettiin viestintävirastoon tutkittavaksi. Elokuussa poliisin epäily häirintälaitteesta vahvistui.

Virasto teki mittauksia ja totesi akulla toimivan radiolähettimen estävän matkapuhelinten toiminnan vaikutusalueellaan. GSM 900-, GSM 1800-, UMTS 900- ja UMTS 2000- verkkojen lisäksi estyisi joidenkin muiden verkkojen, kuten radiomikrofonien toiminta.

Viraston mittausten mukaan taajuuspyyhkäisyllä toimivan laitteen häirintäkyky ulottuu muutamasta kymmenestä metristä satoihin metreihin. Ulkona korkealle sijoitetun laitteen häiriövaikutus olisi erittäin laaja, virasto totesi.

Asekersantin kuulustelu

- Laite ei ole minun. Olen löytänyt sen muistaakseni tallilta muuton yhteydessä. Ajankohta oli kesäkuussa, hieman ennen kiinniottoani. En tiedä kenen se on, 44-vuotias mies kertoi poliisille.

Hän sanoi, ettei muista kokeilleensa sitä.

Miksi olet hankkinut kyseisen häirintälaitteen? Poliisi kysyi.

- En ole sitä hankkinut, vaan olen löytänyt sen.

Miestä syytetään toukokuisen jengiammuskelun murhayritysten lisäksi radiotaajuuksista ja telelaitteista annetun lain rikkomisesta.

Alempana poliisin esitutkinta-aineiston kuva laitteesta purettuna

Uutiset Cannonball-oikeudenkäynnistä 3. lokakuuta:

Oikeudenkäynti 4. lokakuuta:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.