Brasilian presidentiltä erikoinen kommentti ihmisten vessakäynneistä: "Se tekee hyvää koko maailmalle"

Brasilian presidentin outo lausunto sotii ihmisen anatomiaa vastaan, käy ilmi useista kansainvälisistä lähteistä. 

Keväällä Brasilian presidentiksi valittu Jair Bolsonaron suosion on kerrottu olleen edeltäjiään alempana, eikä miehen viimeaikaiset lausunnot välttämättä paranna miehen asetelmia.

Muun muassa uutissivusto Insiderin mukaan presidentti täräytti viime viikon perjantaina ilmoille älyttömän lausunnon, joka sotii ihmiskehoa ja sen normaalia toimintaa vastaan.

Mies nimittäin ehdottaa, että maailman ongelmat ratkeavat, jos ihmiset söisivät ja siten myös kävisivät kakalla vähemmän. Kyllä, luit aivan oikein.

”Se tekee hyvää koko maailmalle”

Jair Bolsonaro on ollut viime viikkoina kovassa ristitulessa, sillä hiljattai Brasilian presidentti kyseenalaisti INPE:n julkaiseman aineiston Amazonin sademetsien metsäkatoihin liittyen.

Bolsonaro väitti, että virasto on saattanut manipuloida metsien hävittämistä koskevia tietoja saadakseen äärioikeistolaisen hallintonsa näyttämään huonolta.

Tutkimustulokset nimittäin osoittavat, että Brasiliassa on kaadettu touko-heinäkuun aikana enemmän sademetsää kuin vastaavana ajanjaksona kolmena aiempana vuonna.

Hän jatkoi kyseistä keskustelua lausunnolla, jonka sarkastisuudesta ei voida mennä takuuseen.

– Riittää, että syömme vähemmän. Puhutaan ympäristön pilaamisesta. Riittää, että käymme kakalla vain joka toinen päivä. Se tekee hyvää koko maailmalle, Bolsonaro lausui AFP:n mukaan.

Presidentin teoria sotii ihmisen anatomiaa vastaan

Vaikka olisikin kiva ajatella, että aamukakan väliin jättäminen joka toinen aamu voisi pelastaa maailman, Brasilian presidentti tuli tuskin pohtineeksi ihmiskehon normaalia toimintaa laukoessaan älyttömän kommenttinsa.

Ihmisen kakkaamisen tarve on näet yksilöllistä ja monen yksittäisen asian summa.

– Joillakin aikuisilla suoli voi toimia kolme kertaa päivässä, kun taas toisilla voi olla vain yhdestä kolmeen kertaan viikossa, toteaa gastroenterologi Jennifer InraWomen’s Health -sivustolle.

Ruoan määrä ei määritä suolen toimintaa

Ruokavalio, liikunta ja luonnon sanelemat geenit sekä hormonituotanto määrittelevät hyvin pitkälti suolen toimintaa.

Ruoan määrä ei yksin määrittele sitä, kuinka usein ihmisen tulee käydä vessassa. Sitäkin enemmän merkitsee se, mitä ihminen laittaa suuhunsa.

Esimerkiksi runsaskuituinen ruokavalio kiihdyttää suolen toimintaa, kun taas kuitujen puute ja proteiinipitoinen ruokavalio sen sijaan saattaa aiheuttaa ummetusta tai ripulia.

Lisäksi kahvi ja muut kofeiinipitoiset juomat kiihdyttävät aiheenvaihduntaa.

Myös liikunnan määrällä on vaikutusta: mitä enemmän harrastaa liikuntaa, sitä vilkkaammin suoli luistaa. Siksi liikuntaa suositellaankin muun muassa ummetuksen hoitoon.

– Liike vaikuttaa ruuansulatukseen, sillä se auttaa liikuttamaan ruoka-ainesta, kaasuja sekä ulostetta ruuansulatuskanavassa, gastroenterologian erikoislääkäri Sophie Balzora kertoo Health-sivustolle.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat