Bussin vessa alkoi lemuta niin, että silmiä kirveli – Onnibus joutui keskeyttämään matkansa: "Paikalle kutsuttiin myös kaksi ambulanssia"

Silmiä kirvelevä, voimakas tuoksu WC:stä pakotti Onnibusin keskeyttämään matkan Jyväskylästä Helsinkiin. Paikalle kutsuttiin myös ambulanssi, joka tarkasti matkustajien voinnin.

Kello 13.20 Jyväskylästä Helsinkiin matkalla ollut bussi oli ehtinyt vasta Toivakan kohdille, kun yksi bussin matkustaja ilmoitti kuljettajalle bussin WC:n haisevan epäilyttävälle. Käymälästä oli lähtenyt voimakas, kemiallinen haju, joka aiheutti silmien kirvelyä. 

Onnibusin toimitusjohtaja Lauri Helke kertoo MTV Uutisille, että myös WC:n tarkastaneen kuljettajan silmät alkoivat kirvellä heti, kun hän aukaisi käymälän oven.

– Paikalle kutsuttiin tapauksen vuoksi myös kaksi ambulanssia, jotka tarkastivat bussin matkustajien kunnon.

Matkustajat joutuivat jatkamaan matkaansa toisella bussila ja epämääräiselle haiseva linja-auto määrättiin keskuskorjaamolle tarkastettavaksi.

Päätyikö pönttöön kynsilakanpoistoainetta?

Toimitusjohtaja Helke sanoo, että epäilyttävän hajun aiheutti todennäköisesti jokin ulkoinen kemikaali, jota oli syystä tai toisesta päätynyt bussin vessaan.

– Vessaan lisätään tyhjentämisen yhteydessä pieni määrä raikastavaa kemikaalia. On mahdollista, että aine on reagoinut jonkin ulkopuolisen kemikaalin kanssa. Yksi matkustajista oli ehdottanut, että aine saattaisi olla kynsilakanpoistoainetta.

Helke muistuttaa, että bussin vessanpönttöön ei saisi koskaan laittaa ”mitään ylimääräistä”. Vastaavaa ei ole koskaan aiemmin sattunut Onnibusille.

– Kyseinen bussi on tällä hetkellä matkalla Tampereen keskuskorjaamolle. Siellä se tarkastetaan ja puhdistetaan, mutta on mahdollista, ettemme koskaan saa tietää, mikä kemikaali reaktion aiheutti.

Aiheesta uutisoi ensin Iltalehti. 

Lue myös:

    Uusimmat