Eikö kakka meinaa tulla? Simppeli kikka voi auttaa ummetukseen

Perinteisiin ummetushoitoihin pettyneet potilaat saivat suolensa toimimaan painamalla yhtä kohtaa kehossaan.

Ummetus voi johtua monista eri syistä, mutta varmaa on, että vaiva on ikävä ja yleinen. Terveistä aikuisista siitä kärsii 1–6 henkilöä sadasta. Naisilla ummetus on hieman yleisempää kuin miehillä.

Jos keinot on jo käyty tuloksetta läpi, voi kivuliasta ja turvottavaa vaivaa yrittää helpottaa kirjaimellisesti omin käsin.

LUE MYÖS: Eikö kakka kulje? 10 mahdollista syytä​​​​​​​

Hieronta paransi elämänlaatua

Vuonna 2015 The Journal of General Internal Medicine -julkaisussa ilmestyneessä tutkimuksessa nimittäin huomattiin, että välilihan hierominen auttoi ummetuksesta kärsiviä potilaita ulostamisessa.

Välilihalla tarkoitetaan aluetta sukupuolielinten ja peräaukon välissä lantionpohjassa. Naisella väliliha on peräaukon ja häpyalueen välissä, miehillä peräaukon ja kivespussin välissä.

Välilihan hieromisen ajatellaan rentouttavan suolta. Säännöllinen välilihan hierominen voi auttaa pehmentämään ulostetta.

Tutkimuksen johtopäätöksissä todetaan, että välilihaansa painelleet ummetuspotilaat kokivat sormin tehdyn itsehoidon parantaneen elämänlaatua, suolen toimintaa ja terveyttä sekä hyvinvointia enemmän kuin tavallisten ummetushoitojen, kuten kuitupitoisen ruoan syönnin tai liikunnan.

Haittavaikutuksia välilihan painamisella ei ole – paitsi ehkä käsien likaantuminen.

Lue myös:

    Uusimmat