Tuore tutkimusraportti suosittaa punaisen lihan vähentämistä entisestään. Kaikki asiantuntijat eivät kuitenkaan allekirjoita suosituksia.
Kansainvälisen ja tieteellisen EAT-Lancet 2.0 -komission julkaisemassa tuoreessa raportissa suositellaan kasvisten lisäämistä ja lihan vähentämistä.
Kolmivuotisessa tutkimuksessa on ollut mukana 24 komissaaria 17 maasta sekä 70 asiantuntijaa kuudelta eri mantereelta.
EAT-Lancet 2.0 on tieteellinen komissio, joka tutkii, miten maailman ruokajärjestelmä voidaan muuttaa niin, että se tukee sekä ihmisten terveyttä että maapallon kestävyyttä — ja tekee sen oikeudenmukaisesti eri maiden ja väestöryhmien välillä. Se on jatkoa alkuperäiselle EAT-Lancet (2019) -raportille, joka esitteli niin sanotun planetaarisen ruokavalion.
Lue myös: Tässä ne nyt ovat: Uudet ravitsemussuositukset – varoitus kahvinjuojille
Punaista lihaa yhden lihapullan verran päivässä
Tuoreen raportin mukaan punaisen lihan keskimääräistä kulutusta tulisi vähentää maailmanlaajuisesti noin 75 prosenttia, erityisesti korkean tulotason maissa.