Amerikkalaisisä pidätettiin liian monen puhelun jälkeen

Ohiolaisisä pidätettiin tämän soitettua liian monta puhelua lapsensa kouluun – ja poliisilaitokselle.

Yhdysvaltalaisisän puhelinkäyttäytyminen johti pidätykseen tämän soitettua karkauspäivänä ensin toistuvasti lapsensa kouluun ja seuraavana päivänä vielä poliisille valittaakseen lapsensa kotitehtävistä, uutisoi Today.

Rikosylikontaapeli Adam Price Oxfordin poliisilaitokselta kertoo Todaylle Adam Sizemoren soittaneen poliisille arviolta 18–19 kertaa tunnin sisällä.

– Se oli häiritsevää, Price toteaa.

Pricen mukaan alakouluikäisen lapsen koulussa ei ollut epänormaalin paljon kotitehtäviä.

Sizemore itse myöntää Todaylle "suurimman osan" syytöksistä olevan totta.

– Olen pojan ja tytön yksinhuoltajaisä, ja yritän vain tehdä parhaani, ja se on kaikki, mitä voin tehdä. Ihmiset tekevät virheitä, Sizemore sanoo.

Toistuvaa soittelua

Pidätykseen johtanut tapahtumaketju sai alkunsa Sizemoren soitettua toistuvasti poikansa kouluun. Isä halusi valittaa siitä, että hänen poikansa saa kotitehtäviä, joiden tekemiseen kuluva aika on pois ajasta, jonka isä itse voisi lapsensa kanssa koulun jälkeen olla.

Sizemore yritti aluksi tavoittaa rehtoria, joka ei kuitenkaan ollut saatavilla. Kun hänen puhelunsa siirtyi rehtorin puhelinvastaajaan, Sizemore alkoi Todayn näkemän poliisiraportin mukaan soitella koululle toistuvasti. 

Raportti kertoo, että mies esimerkiksi kiroili puheluihin vastanneille sihteereille. Miestä ohjeistettiin lopettamaan soittelu. Epäselvästi puhunut Sizemore myönsi erään puhelun aikana olevansa huumeiden vaikutuksen alaisena puhuessaan koululla työskentelevän virkavallan edustajan kanssa. 

Kaksi poliisia kävi Sizemoren kotona, mutta tämä ei avannut ovea. Kun toinen poliiseista palasi koululle, Sizemore soitteli sinne edelleen. Kun mies vihdoin sai rehtorin langan päähän ilmoittaakseen tälle, ettei halua enää poikansa saavan kotitehtäviä ja kiroillakseen tälle, rehtori päätti puhelun.

Seuraavana päivänä Sizemore jatkoi soitteluaan koululle ja jätti ääniviestin rehtorille toivoen tämän kykenevän keskusteluun "kuin iso poika". Rehtori kertoi poliisille olleensa huolissaan siitä, että sinnikäs isä saapuisi vielä koululle.

Sizemore soitti 18–19 puhelun verran myös poliisilaitokselle ja yritti saada puhelimeen poliisipäällikköä. Mies jätti poliisilaitokselle uhittelevan ääniviestin. Lopulta Sizemore pidätettiin kotinsa ulkopuolella.

Rikosylikonstaapeli Pricen mukaan Sizemorea syytetään kahdesta telehäirinnästä sekä uhkailusta. Pricen mukaan mies voi saada tuhannen dollarin eli noin 920 euron sakot ja jopa kuusi kuukautta vankeutta kummastakin telehäirintäsyytteestä. Uhkailusta Sizemora uhkaa 250 dollarin sakot sekä 30 päivää vankeutta.

Katso myös: Koulu vai vanhemmat – kenellä on päävastuu lasten kasvatuksesta?

Koulu vai vanhemmat – kenellä päävastuu lasten kasvatuksesta? 10:45
OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto ja Suomen Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Saija Ohtonen-Jones keskustelivat Huomenta Suomessa siitä, millainen vastuu koululla ja opettajilla on lasten kasvatuksessa.

Lähde: Today

Lue myös:

    Uusimmat