New Yorkin koronaviruspesäkkeessä työskentelevältä lääkäriltä pysäyttävät jäähyväiset lapsilleen: "He ovat liian nuoria lukeakseen tämän"

MTV paikalla: New Yorkin tartuntahuippu viikkojen päässä 1:49
MTV: kirjeenvaihtaja Mari Karppinen paikalla: New Yorkin tartuntahuippu viikkojen päässä

Koronaviruspotilaita hoitava amerikkalaislääkäri kirjoitti pienille lapsilleen jäähyväiskirjeen siltä varalta, että hän menehtyy koronavirustartunnan aiheuttamaan tautiin, kertoo Independent. 

Cornelia Griggs on yksi niistä, jotka taistelevat koronavirusta vastaan eturintamassa. Hän työskentelee lääkärinä New Yorkissa, joka on ollut viime päivinä koronaviruksen pahin keskittymä Yhdysvalloissa. 

Vastikään kerroimme ahdingosta, joka on saanut newyorkilaislääkäreiden julkaisemaan sosiaalisessa mediassa hätähuudon. Kaupungin terveydenhuollon resurssit ovat tällä hetkellä aivan äärirajoilla: niin sairaalan tilat kuin suojavarusteetkin ovat loppumaisillaan. 

"Lapseni ovat liian nuoria lukeakseen tämän"

Tilanne on suurkaupungissa vakava – ja sitä silmällä pitäen Griggs on varautunut kaikkein pahimpaan. Siihen, että hän sairastuu koronavirukseen ja menehtyy sen aiheuttamiin oireisiin. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Lapseni ovat liian nuoria lukeakseen tämän nyt. Ja he tuskin tunnistaisivat minua suojavarusteissani. Mutta, jos he menettävät minut koronavirukselle, haluan heidän tietävän, että heidän äitinsä todella teki kaikkensa työnsä tähden, lääkäri kirjoittaa tunteikkaassa Twitter-julkaisussaan.

"Sankareilla ei ole aina viittaa"

Griggsin kuva ja sen koskettavat saatesanat ovat uponneet ihmisiin. Lääkärin julkaisuun on reagoitu satoja tuhansia kertoja. 

– Sankareilla ei ole aina viittaa. He ovat pandemian etulinjassa ilman riittäviä suojavarusteita. Yrittäen pelastaa ihmisten henkiä, eräs kommentoi osuvasti julkaisun alla. 

Suojavarusteista on ollut huutava pula ympäri maailmaa, ja sairaalatarvikkeisiin liittyvät markkinat ovat Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtajan, Tomi Louneman, mukaan kaoottisessa tilanteessa. 

Erään Griggsin julkaisuun kommentoineen henkilön julkaisema video on sekin pysäyttävä. Videolla sairaalan henkilökuntaan lukeutuva nainen pukeutuu koronaviruksen vaatimiin suojavarusteisiin.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Lue myös:

    Uusimmat